Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
dat je van voedsel een infectie kan krijgen heeft niet met wel intensieve of niet intensieve veehouderij te maken. Infecties via voedsel teisteren de mensheid sinds het ontstaan van de mensheid. Overigens aan aids sterven veel meer mensen dan aan Q-koorts en dat is niet eens eens voedsel gelegateerde ziekte.
Wat ik me afvraag, is hoe dit soort cijfers tot stand komt. Hoe wordt bepaald welke kosten een infectie met zich meebrengt? Zijn dat de kosten voor de dokter, of ook voor verzuim? Hoe zit dat dan met mensen die niet naar de dokter gaan? En hoe bepaalt men de afkomst van de besmetting? Ik heb ook wel eens het noro-virus gehad (geen pretje overigens, maar ik heb daardoor wel de betekenis van de term projectielbraken geleerd), maar ik weet nu nog niet waar dat vandaan kwam.
O pardon, ik dacht dat je ook je geliefde MRSA ertussen had gezet.
Ik denk, Belderbos, dat je bedoelt dat ik mijn ogen ergens voor sluit. Waarvoor precies? In het verleden constateerde je al eens dat nota bene ik persoonlijk op alle dossiers die je daar noemt in een vroeg stadium, dikwijls voor de hypes uit en met later als correct bewezen analyses ben gekomen. Waar zit de pijn?
Wat ik hier zojuist deed is overigens ook weer zoiets. En uitgerekend jij wilt er overheen lezen: groenten zijn niet ongevaarlijk. Waarom wil je dat niet horen?
Jaja, "Nederland is nog nooit zo voedselveilig geweest"... En dat halve miljard betreft dan nog alleen de als door voedsel veroorzaakte, bij het RIVM bekende infecties. Waarschijnlijk weer het topje van de zoveelste ijsberg dus.
Het aantal Q-koortsdoden is door Coutinho ook op 2 a 3 maal het officieel geregistreerde aantal van 25 geschat. Zoals het Brabantse Q-koortsbesmettingspercentage niet 0,5%, maar meer dan 5 % bleek: zelfs meer dan 10 maal hoger: onderdiagnostiek en onderregistratie. Alleen de kosten van ziekteverzuim door de Q-koorts werden een jaar terug reeds op 250 a 600 miljoen geschat.
Het is maar waar je kijkt, en hoe geregistreerd wordt. En waar je je ogen voor sluit.