Het Voedingscentrum moet zijn personeelsbestand met een kwart inkrimpen. Dat meldt de Levensmiddelenkrant. Dat blijkt de aanleiding voor het maken van nieuwe keuzen. Volgens woordvoerder Patricia Schutte kost het organiseren van competities als bijvoorbeeld de Gezonde Schoolkantine veel mankracht. Die kan volgens haar beter besteed kan worden aan het vergroten van de zichtbaarheid van het Voedingscentrum in de regio. Bovendien heeft een kwart van de middelbare scholen zich al eens aangemeld (het streven van de overheid is overigens dat in 2015 alle scholen over een gezonde kantine beschikken).

De Jaarprijs Voedingscentrum wordt sinds 1997 uitgereikt, voor het product met de meeste aandacht voor meer vezels en minder verzadigd vet, calorieën en zout. Kritiek op de prijs is dat het vooral een producentenfeestje is. Fabrikanten mogen hun eigen producten voordragen. Het aantal inzendingen door fabrikanten loopt overigens terug, afgelopen jaar waren het er nog maar twintig. De winnaar van afgelopen jaar, Honig Vezelrijk Pasta, kreeg bovendien Foodwatch over zich heen: de voedingsvezels in de Honig Pasta zijn toegevoegde knutselvezels die niet bijdragen aan de gezondheid van de consument.
Op Foodlog nam Wouter Klootwijk in 2006 de 'gezonde' frites Frideale op de korrel.

Fotocredits: Voedingscentrum
Dit artikel afdrukken