Vanaf vandaag kun je de film 'Vleesverlangen' van Marijn Frank in verschillende filmtheaters en bioscopen bekijken. Foodlog heeft hem al gezien. Een humoristische, persoonlijke docu die het vleesdilemma - zonder oordeel - goed belicht. Het geeft je stof tot nadenken. Spannend wordt het ook nog: gaat ze schieten of niet?
Frank zit met een dilemma. Ze houdt van vlees. Aan de andere kant heeft ze door haar werk bij de Keuringsdienst van Waarde 'alles' gezien. Ze weet genoeg van de vleesindustrie af, weet van de invloed van vlees eten op het milieu en de gezondheidsaspecten om haar vleesverlangen voorgoed te laten verdwijnen. Toch blijft ze naar vlees verlangen.
Mag Sally vlees?
Frank zit al langer met dit vraagstuk. Moet ze nu eigenlijk vlees eten of niet, en waarom? Ze probeert al heel lang te stoppen met vlees eten - ze is notabene uitgeroepen tot meest sexy vegetariër - maar het lukte nooit. De geboorte en het moeten grootbrengen van haar dochtertje brengt Marijn tot het maken van de film. Voor Sally moet alles helder zijn.
Vleesjunk
Ze bezoekt een verslavingsprofessor en maakt een hersenscan. De diagnose is duidelijk, Frank is verslaafd aan vlees. Ze krijgt uitleg van een historicus en gaat op stage bij de slager René Pals. Tot het einde blijft het spannend of ze het schietpistool ter hand neemt en of ze vlees kan laten staan of niet.
Confronterend, intiem en humoristisch
In de confronterende documentaire belicht Frank de tweezijdigheid en aantrekkelijkheid van vlees. Ze maakt de kloof tussen het dier en je bord pijnlijk voelbaar.
Vleesverlangen is geen diepgaande, moeilijke of oordeelvormende docu. Gezondheid- en milieu-aspecten komen ook niet aan bod, maar Frank neemt je helemaal mee in haar gedachteproces. De documentaire overstijgt het persoonlijke en zit vol humor. Dit alles maakt Vleesverlangen voor een groot publiek aansprekend. Misschien werkt dat wel beter dan zielige filmpjes of mensen bang maken voor vlees met gezondheidswaarschuwingen. Geen betutteling. Na het zien van de film zul je je eigen oordeel moeten vormen.
Trailer Vleesverlangen
Fotocredits: Foodlog Media
Dit artikel afdrukken
Mag Sally vlees?
Frank zit al langer met dit vraagstuk. Moet ze nu eigenlijk vlees eten of niet, en waarom? Ze probeert al heel lang te stoppen met vlees eten - ze is notabene uitgeroepen tot meest sexy vegetariër - maar het lukte nooit. De geboorte en het moeten grootbrengen van haar dochtertje brengt Marijn tot het maken van de film. Voor Sally moet alles helder zijn.
Vleesjunk
Ze bezoekt een verslavingsprofessor en maakt een hersenscan. De diagnose is duidelijk, Frank is verslaafd aan vlees. Ze krijgt uitleg van een historicus en gaat op stage bij de slager René Pals. Tot het einde blijft het spannend of ze het schietpistool ter hand neemt en of ze vlees kan laten staan of niet.
Confronterend, intiem en humoristisch
In de confronterende documentaire belicht Frank de tweezijdigheid en aantrekkelijkheid van vlees. Ze maakt de kloof tussen het dier en je bord pijnlijk voelbaar.
Vleesverlangen is geen diepgaande, moeilijke of oordeelvormende docu. Gezondheid- en milieu-aspecten komen ook niet aan bod, maar Frank neemt je helemaal mee in haar gedachteproces. De documentaire overstijgt het persoonlijke en zit vol humor. Dit alles maakt Vleesverlangen voor een groot publiek aansprekend. Misschien werkt dat wel beter dan zielige filmpjes of mensen bang maken voor vlees met gezondheidswaarschuwingen. Geen betutteling. Na het zien van de film zul je je eigen oordeel moeten vormen.
Trailer Vleesverlangen
Fotocredits: Foodlog Media
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Vanavond, donderdag 19 mei, wordt om 21.05 uur door de NTR vleesverlangen uitgezonden op NPO3.
Direct na de uitzending volgt online een live Aftertalk met regisseur Marijn Frank en bekende vlees- en niet-vleeseters. Dat is ook het startschot voor een online challenge waarin kijkers worden uitgedaagd om zelf 14 dagen minder en bewuster vlees te eten.