image

Ik had beloofd de Sligro aanbiedingenkrant te bestuderen. Ik beperk me tot de VERS krant en de VLEES SPECIAL.
VERS geldig van 17 april tot en met 5 mei:
Sligro is door de bank genomen niet zo van ronkerige kreten, maar bij de Slagersachterham vliegen ze even uit de bocht: Een voortreffelijke, ambachtelijk gekookte achterham, naar de beste slagerstraditie. Voorzien van een klein spekrandje voor het speficieke smaakkarakter.
Met het keurmerk Exclusief Verkrijgbaar. Merk Gouden Banier.
In de verskrant vind ik verder... diepvriesgroente, gerookte Schotse zalm, gezouten en ongezouten roomboter, De Rooiehen Scharreleieren (Verse), veel worsten en kazen en tapasachtige snacks van Banderillas en Bettine. Onder vers vind ik ook een spuitbus slagroom en gemarineerde halfgedroogde tomaten, kartoffelsalade in een emmer van 2,5 kilo en voorverpakte broodjes en minitaartjes. Het is een greep en ik heb duidelijk niet dezelfde definitie van Vers als Sligro, die daar ook diepvriessaté, k&k kalkoen op oosterse wijze, diepvriesfrieten, party pizza's en pannekoekendito, frambozenpuree en kinderijsjes toe rekent. En mars, snickers en twix.
Dan maar de VLEES SPECIAL:
Sligro haalt haar kwaliteitsvlees voor een groot deel uit Ierland, het merk is O'Sullivan. Rund en lam, prima vlees weet ik uit ervaring.
Er staat een verhaaltje bij: "O'Sullivan Taste of Ireland! dat is absolute topkwaliteit vlees uit Ierland. (...) Het Certified Irish Angus Beef kenmerkt zich door zijn van nature licht gemarmerde vetten, wat de smaakdrager van het vlees vormt. Als je praat over puur natuur dan is dit echt het beste lams- en rundvlees wat er in de wereld te krijgen is."
In de wereld? Is dat niet wat overdreven? Tekstschrijver weer even high?
Behalve het Ierse vlees verkopen ze ook het Livar Kloostervarken, althans de varkensschnitzel en de varkensoester. En het Friander Kalfsvlees van "speciaal geselecteerde jonge Friese Holsteiner runderen. Gedurend de eerste zes weken krijgen deze runderen eerst melk en schakelen pas later over op een vaste voeding van onder andere granen.' Waar deze Friese Holsteiners precies vertoeven lees ik er niet. Duidelijker over de herkomst is het U.S. Beef met zegel U.S. Meat Export Federation. US Black Angus Beef: 'Het genot van een goede smaak, US Black Angus Beef staat garant voor een onderscheidende kwaliteit rundvlees. Smaak, veiligheid en malsheid gelden in de Verenigde Staten als de belangrijkste kwaliteitscriteria voor rundvlees. Door de manier van fokken en voederen is het in de U.S. gëlukt om een rundvleessoort te fokken van een zeer hoge en constante kwaliteit. Het vlees is prachtig fijn gemarmerd, wat wordt veroorzaakt door het graandieet bij het voederen van de dieren."
Hier zou ik nou wel eens een water/graan/diervriendelijk/milieu/foodmiles/foodprintplaatje van willen zien.
Smaak is zo ongeveer het trefwoord in de krant. Vaak in combinatie met kwaliteit.
En vet mag weer, als het tenminste een lekker randje aan de ambachtelijke ham is, of een mooi marmertje door het vlees.
Had ik al verteld dat de IJslandse kabeljauw in de aanbieding is 2 x 190 gram kabeljauwfilet , kiloprijs 14.95 euro. Ook weer Exclusief Verkrijgbaar. Daarnaast prijkt de Yellow Fin Sole, zak van 600 gram voor slechts 3.25. "Deze op tong lijkende filet komt uit Azië. Mooie blanke filets met een fijne smaak." merk Anova. Mmmm. Smaak en kwaliteit staan hoog in het vaandel, dat isi natuurlijk prima, maar het filmpje van Al Gore hebben ze nog niet gezien.






Dit artikel afdrukken