In de Ondertussen van zaterdag 4 april en zondag 5 april vallen mij deze berichten op:

- de Ronde van Vlaanderen vond dit jaar voor het eerst virtueel plaats. Na 32 virtuele kilometers - in plaats van de 267 kilometer die 'Vlaanderens Mooiste' normaal gesproken lang is, kwam winnaar Greg Van Avermaet solo over de streep. Dertien renners deden mee aan de virtuele wedstrijd door hun fiets - zonder achterwiel - te plaatsen in een moderne versie van een rollerbank, die de ware koers zodanig nabootste dat de wielrenners tot het uiterste moesten gaan in hun eigen huis. Van Avermaet, regerend Olympisch kampioen, had de 'echte' versie van de Ronde van Vlaanderen nog nooit gewonnen (RTL).



- in België gaat een nieuwe aardappelcampagne van start. De Belgische promotieorganisatie VLAM gaat samen met de Ieren, Fransen en Europatat de aardappelconsumptie stimuleren bij de jongere generatie, schrijft VILT. "Omdat jongeren vooral online te vinden zijn, zal de campagne ook daar gevoerd worden”, aldus VLAM. De campagne 'Aardappelen - Prepare to be surprised - Europe’s favourite since 1536’ loopt tot 2022, wordt voor 80% door de EU gefinancierd en richt zich met name op millennials (18-34 jarigen) die met 100 eigentijdse recepten en 40 kookvideo's verleid moeten worden tot het eten van aardappelen. De coronacrisis gooit roet in het eten. De campagne had moeten worden afgetrapt met een kookwedstrijd, maar die is even op de lange baan geschoven. "Er wordt momenteel onderzocht welke activatie op korte termijn kan gelanceerd worden”, aldus VLAM. “De twee overige activaties staan in het najaar op de planning."

- voor de vierde keer in haar 68-jarige koninginnenschap sprak Queen Elisabeth - buiten de jaarlijkse kerstboodschappen - de Britse natie toe. Met de toespraak - op veilige afstand opgenomen door cameramensen in beschermende kleding - stak zij de Britten een hart onder de riem en riep zij hen op tot discipline en vastberadenheid in deze crisistijd. "Ik hoop dat in de komende jaren iedereen trots kan zijn op de manier waarop we op deze uitdaging hebben gereageerd", zei ze. "Degenen die na ons komen zullen zeggen dat de kenmerken van zelfdiscipline, van stille, goedgehumeurde vastberadenheid, en van gevoelens voor de medeburger nog steeds kenmerkend zijn voor dit land" (Time).


Voorafgaand aan het mooie weekend klonk de bezorgdheid door: hoe houd je 17 miljoen mensen binnen tijdens het eerste stralende voorjaarsweekend (Trouw). Amsterdam kondigde zondag in ieder geval een vaarverbod af. Maar we bleven binnen, meldt het AD. Bij RTL kun je het met eigen ogen zien: een video van het verlaten strand bij Scheveningen.

Check Ondertussen dat onderwijl alweer verder is!
Dit artikel afdrukken