Boeiende informatie over het gedrag van Amerikaanse studenten en wat ze eten.

Cateraar Sodexho voorziet in de Verenigde Staten 600 studentencampussen van maaltijden en onderzoekt de voorkeuren. In een vergelijking tussen de studentenwensen nu en 20 jaar geleden valt op dat de smaak internationaler wordt, met meer authentieke buitenlandse keuken. Anderzijds is er bij de Amerikaanse studenten nu een opvallende voorkeur voor lokaal geteelde producten.

De top-tien in food trends voor 2009 en 1989:
imageVolgens kok en culinair directeur Morasco van Sodexho levert de cateraar nu meer gekruide producten, 'comfort food with a twist', en de nieuwe Aziatische keuken. Hij verklaart de veranderingen door de smaken waaraan jongeren zijn blootgesteld in de loop der jaren, in restaurants maar ook tijdens reizen en creatiever koken thuis. De cateraar ziet het als een uitdaging met haar aanbod in te spelen op de wensen. Ze heeft ook een studentenraad die feedback geeft en stemt over het aanbod. De Food Trends in 2009 lijst werd opgesteld aan de hand van onderzoek door de studentenraad, Nielsen's Annual Restaurant Audit, Teenage Research Unlimited, Technomics Menu Monitor, NPD Group en leveranciers.

bron: Sodexho USA, met dank aanfoodholland
Dit artikel afdrukken