Anders dan wij maken Fransen van snacken een ritueel zoals ze dat van gewone maaltijden ook hebben gemaakt. Dat zou onderzoek aantonen, schrijft FoodNavigator.

Uit onderzoek van de Amerikaanse koekjesbakker en snackmaker Mondelez zou blijken dat de Fransen hun traditionele maaltijden in ere houden, maar daar tussendoor snackmomenten hebben geschapen. Drie tijdstippen tijdens de dag zijn het meest populair: tijdens de middagthee, dat heet in het Frans 'le goûter' (43,5%), bij 'l'apéro' (42,2%) en tussen ontbijt en lunch (34,4%). Koekjes vallen bij Mondelez ook onder snacks. Het Observatoire du Snacking, de onderzoeksafdeling van Mondelez, ondervroeg 1.182 Fransen tussen de 18 en de 64 jaar.
Andere uitkomsten: 12% van de ondervraagden, voornamelijk jongeren, snackt bij wijze van avondeten en negen van de tien Fransen eten regelmatig iets van Mondelez. Het bedrijf zegt zich daarom extreem verantwoordelijk te voelen voor de gezondheid van snackende mensen.

Volgens de Franse overheid is het allemaal niet zo ingewikkeld: je moet tussen maaltijden door juist helemaal niets eten. Aan nieuwe, commercieel ondersteunde rituelen heeft de regering in Parijs geen boodschap.
Dit artikel afdrukken