In 1915 werd het destilleren en verkopen van absint verboden in Frankrijk. De 'groene fee' had teveel slachtoffers gevraagd en vormde een gevaar voor de volksgezondheid. In 2011 werd de wet weer wat verruimd. Sinds die tijd is het Franse drankenconcern Pernod in de weer geweest om op basis van het historische recept uit 1896 de drank te recreëren.

Pernod Absinthe mikt op een productie en 100.000 liter per jaar een een high-end positionering met 90% van de verkopen in het buitenland. Dat de drank met de werkzame stof thujon opnieuw voor gezondheidsproblemen zou gaan zorgen, acht de groep onwaarschijnlijk. De problemen aan het begin van de 20e eeuw (sterfte, neurologische problemen) waren vooral te wijten aan overmatig gebruik (er werd toen 36 miljoen liter per jaar geproduceerd (!)), onzuivere en versneden absintdranken en onverstandige manieren om de absint tot zich te nemen: "absint drink je niet puur, niet als een 'shot', en niet geflambeerd", schrijft Les Echos.
Dit artikel afdrukken