Ruim een kwart (27%) van de zelfstandige ondernemers met een super groter dan 1.000 m2 vvo wil uitbreiden met horeca. 29% van de supermarkten van deze omvang denkt erover om zelf maaltijden voor de consument op de winkelvloer te gaan bereiden. Veel supermarkten zien de groei van de foodservicemarkt als een kans. Dit zijn enkele conclusies uit een onderzoek van ING Bank onder tachtig zelfstandige supermarktondernemers naar convenience binnen foodretail.

Ook winkels met een vvo van minder dan 1.000 m2 hebben ambities in foodservice. Ruim een kwart van hen is van plan om meer te gaan doen in thuisbezorging en bezorging aan instellingen. Van alle ondervraagde ondernemers is bijna 65% van plan zich in de nabije toekomst meer te richten op de gemaksklant in het algemeen. `Retail gaat zeker een graantje meepikken van de groei binnen foodservice`, meent ING-econoom Jurjen Witteveen. Hij constateert dat supers vooral uitgaan van hun eigen kracht en foodservice niet als een grote bedreiging zien.

71% Van de grote supermarkten en 65% van de kleinere supermarkten is van plan om meer kant-en-klaar maaltijden op te nemen in het assortiment.


Bron: Levensmiddelenkrant - p. 1 met dank aan mkb

Een prima idee: eindelijk weer vers uit de super. Hoeveel van deze jongens gaat het ook realiseren: in de horeca is al een schreeuwend tekort aan fatsoenlijke koks?
Dit artikel afdrukken