Heel Engeland wacht op baby nummer 2, die naar verluidt op dit moment in aankomst is. Kate Middleton zou inmiddels al ruim overtijd zijn, hoewel de uitgerekende datum niet bekend is. Voor de toegewijde koninklijke baby watchers is er een speciale bevroren traktatie beschikbaar: moedermelkijs. Het in Londen gevestigde ijsbedrijf ’The Licktators’ herlanceert samen met borstvoeding campagnevoerder Victoria Hiley de ‘smaak’ om de geboorte van koninklijke baby No. 2 luister bij te zetten. Maar eigenlijk willen ze vooral het bewustzijn over borstvoeding in het openbaar verhogen.

Royal baby Gaga
De herintroductie van de beroemde zoete traktatie Royal baby Gaga komt net op tijd voor de geboorte. Er is zowel een roze als blauwe versie beschikbaar. Het ijs was in 2011 tijdelijk verkrijgbaar ter promotie van borstvoeding. Nu wordt het onder de aandacht gebracht ter gelegenheid van het broertje of zusje van Prince George, de eersteling van Prince William en Kate Middleton.
Vanaf deze week en in de zomer is het online- en bij geselecteerde retailers in Londen te koop. Volgens velen is moedermelk het meest natuurlijke product op aarde.

Het recept
Het moedermelkijs is een mengsel van gedoneerde (gepasteuriseerde) moedermelk - gescreend in lijn met ziekenhuis standaarden – en Madagaskar vanille. De Licktators hebben ook aan Doe-het-zelvers gedacht. Dankzij het online recept kun je ook eigen moedermelk in de keuken opkloppen tot een lekker ijsje. Bodybuilders schijnen er dol op te zijn; in hun wereldje geldt mensenmelk immers als een superfood.

Borstvoeding in het openbaar nog – steeds - taboe
Borstvoedingsactiviste Hiley wil moeders aan de voordelen van borstvoeding herinneren. ‘In 2011 was er voor Baby Gaga ijs grote steun van vrouwen die borstvoeding geven in het openbaar. Sommige politici [stigmatiseren] vrouwen die borstvoeding in het openbaar geven nog steeds’. Het blijft een beladen onderwerp, moeders proberen het taboe te doorbreken. Recent schuwde Doutzen niet om een borstvoedende foto te plaatsen en ook de paus sprak zich al eens uit voor borstvoeding in het openbaar.

Een bak Koninklijke baby Gaga is beschikbaar voor ongeveer € 19,99. De gehele opbrengst wordt gedoneerd aan een breastfeeding charity.

Inmiddels melden de media dat Kate op dit moment voorspoedig aan het bevallen is.

Fotocredits: The Licktators, via Facebook
Dit artikel afdrukken