Het huidige voedselsysteem schiet tekort. Om in 2050 10 miljard mensen te voeden is er een groene revolutie nodig, vindt de Rabobank. De voedselproductie moet met 60% toenemen om de groei van de wereldbevolking bij te houden, maar zonder dat er extra landbouwgrond bijkomt.

Voor verantwoorde voeding met een kleinere ecologische impact is meer samenwerking nodig in de keten van boer tot bord. Food Forward moet bedrijven daarmee helpen. Hiervoor doet de bank in elk van de 14 food regio's onderzoek, dat een regioscan moet opleveren. In die scan worden de uitdagingen voor de lokale voedselketen zichtbaar. Ondernemers uit de landbouw- en voedingssector, overheden, onderzoekers, en consumenten gaan met die uitkomsten aan de slag. De Rabobank helpt hen daarbij.

Opvallende partner van Rabobank is kookboekenauteur en influencer Rens Kroes. Ook wel bekend van de ophef in 2016 om het kleidrankje. “Het is mijn persoonlijke missie om mensen bewust te maken van gezonde voeding en een duurzaam leven. Voeding is de brandstof voor ons lichaam. Daarom is het belangrijk dat we nadenken over hoe we ons vanaf vandaag, kijkend naar de toekomst, op een duurzame manier kunnen voeden”, aldus Kroes.

De aftrap van Food Forward is op 17 april in Friesland. In 2020 wil de bank het initiatief in elke regio geactiveerd hebben.
Dit artikel afdrukken