Karin Luiten

Karin Luiten

Journalistiek rond voeding en voedsel

Biografie

Onder de merknaam ‘Koken met Karin’ begon culinair journalist Karin Luiten in 2005 voor zichzelf. Ze combineerde haar liefde voor koken, schrijven en tekenen aanvankelijk vooral online met een van de eerste...

Onder de merknaam ‘Koken met Karin’ begon culinair journalist Karin Luiten in 2005 voor zichzelf. Ze combineerde haar liefde voor koken, schrijven en tekenen aanvankelijk vooral online met een van de eerste foodblogs van Nederland (http://www.kokenmetkarin.nl). Sindsdien breidde haar kookimperium zich gestaag uit. Ze gaf kookworkshops, deed catering en maakte een hele serie kookvideo’s, maar ze werd vooral bekend door haar intussen negentien kookboeken en zes culinaire scheurkalenders. Ook publiceert ze sinds 2010 elke zaterdag in dagblad Trouw.

Karin is groot pleitbezorger van koken zonder pakjes en zakjes. Instant aardappelpuree, soeppoeder vol zout, suiker en smaakversterkers, hutspot uit een potje, koekjes met palmolie en sojabonenpoeder, voorverpakte maaltijdsalades met een houdbaarheid van drie maanden: allemaal nergens voor nodig. Want ze beloven gemak en tijdwinst, maar zijn in doe-het-zelfversie meestal net zo makkelijk en snel, en nog lekkerder ook.

Karin heeft een missie, maar wel nadrukkelijk zonder opgeheven vingertje. Zij is niet zo ‘anti’ als je zou denken, maar wel erg pro-koken. Onder het motto ‘kleine moeite, groot effect’ wil ze mensen op een vrolijke manier laten ervaren hoe verrassend eenvoudig het eigenlijk is om te toveren met verse, voor iedereen herkenbare ingrediënten.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.