Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

Karin Luiten

Karin Luiten
  • Werkzaam in: Journalistiek rond voeding en voedsel
  • Geslacht: vrouw
  • Soort lid: betalend
  • Lid sinds: 01-09-2011

Biografie

Onder de merknaam ‘Koken met Karin’ begon culinair journalist Karin Luiten in 2005 voor zichzelf. Haar liefde voor koken, schrijven en tekenen begon met een receptenwebsite (http://www.kokenmetkarin.nl) en weblog...

Onder de merknaam ‘Koken met Karin’ begon culinair journalist Karin Luiten in 2005 voor zichzelf. Haar liefde voor koken, schrijven en tekenen begon met een receptenwebsite (http://www.kokenmetkarin.nl) en weblog (http://www.koken.blogo.nl), maar haar kookimperium breidde zich sindsdien gestaag uit. Ze schreef intussen veertien kookboeken en zes culinaire scheurkalenders en maakte een serie online kookvideo’s. Ze heeft al meer dan tien jaar een wekelijkse rubriek in dagblad Trouw en schrijft en illustreert voor diverse tijdschriften en opdrachtgevers.

Karin is groot pleitbezorger van koken zonder pakjes en zakjes. Instant aardappelpuree, soeppoeder vol zoete en zoute smaakversterkers, hutspot uit een potje, koekjes met palmolie en sojabonenpoeder, voorverpakte maaltijdsalades met een houdbaarheid van drie maanden: allemaal nergens voor nodig. Want al die pakjes en zakjes beloven gemak en tijdwinst, maar zijn in doe-het-zelfversie meestal net zo makkelijk en snel, en nog lekkerder ook.

Karin heeft een missie, maar wel nadrukkelijk zonder opgeheven vingertje. Zij is niet zo ‘anti’ als je zou denken, maar wel erg pro-koken. Onder het motto ‘kleine moeite, groot effect’ wil ze mensen op een vrolijke manier laten ervaren hoe verrassend eenvoudig het eigenlijk is om te toveren met verse, voor iedereen herkenbare ingrediënten.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.