Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Karin Luiten
Wat versta ik onder pakjes & zakjes? Het kortste antwoord: onzinnige poedermixen die weinig meer bevatten dan zout, suiker,...
Karin Luiten
2 jaar geleden
Vers is geluk
#36 Goed punt, Dick. Een diëtiste heeft met studenten eens 10 van mijn recepten vergeleken met de pakjesvariant. Samengevat:...
Karin Luiten
2 jaar geleden
Nederlanders kunnen niet (meer) koken
Innovatie? “Nou, hou u vast: ‘Groenten aanfruiten, bouillonblokje en water toevoegen en pureren met een staafmixer of...
Karin Luiten
2 jaar geleden
Groenten voor Soep van Bonduelle: lekker gezond, ultiem gemakkelijk en altijd vers uit het seizoen
Altijd leuk om een stelling extreem neer te zetten, maar het is natuurlijk heel eenzijdig. Ja, mensen zijn lui en houden van...
Karin Luiten
2 jaar geleden
Nederlanders kunnen niet (meer) koken
In reactie op Marlies #9: jazeker, ook daar zit heel veel smaak in. Een beetje vettige bouillon is niet erg, en anders kun je...
Karin Luiten
3 jaar geleden
Bouillon van hergebruikte kip
Kom op Foodlog, van jullie (scherp? zinnig?) verwacht ik meer dan het simpelweg overtypen van het persbericht van de Rabobank....
Karin Luiten
5 jaar geleden
Rabo en Rens samen voorwaarts in voedsel
De verspakketten mogen dan stukken goedkoper zijn, je moet wel goed letten op de kwaliteit. Ik kwam al volledig uitgedroogde...
Karin Luiten
5 jaar geleden
Verspakketten (stukken) goedkoper dan losse ingrediënten
#2, Cécile, dat kan wel wezen, maar ik ga het toch heus niet nog een keer proberen, geef mij maar het echte spul ;-)
Karin Luiten
5 jaar geleden
Oviebollen, de lekkerste magere oliebollen
Zo nieuw zijn ze niet, ik schreef er al over in december 2016: https://www.kokenmetkarin.nl/2016/12/30/oviebollen/ En mijn...
Karin Luiten
5 jaar geleden
Oviebollen, de lekkerste magere oliebollen
Is dit nu in een nieuw jasje precies dezelfde discussie die Tiny van Boekel een paar jaar geleden aanzwengelde? Dat tomatensoep...
Karin Luiten
6 jaar geleden
'Bewerkt eten is gezonder dan je denkt en het is nog duurzamer ook'
Mooi verwoord. "Net als bij pianospelen is de kans dat je virtuoos stamppotstamper wordt groter als je jong begint en veel...
Karin Luiten
6 jaar geleden
Kooklesje
Ha, zeer herkenbaar (#12), vooral ook dat standaardgebruik van smileys bij kritische reacties. "Samen met een diëtiste zorgen...
Karin Luiten
6 jaar geleden
365 dagen zonder Honig
Naschrift: intussen is Honig paniekerig aan het disclaimeren geslagen, waarmee ze volgens mij hun eigen verhaal weer onderuit...
Karin Luiten
6 jaar geleden
365 dagen zonder Honig
Dat zou je bijna gaan denken inderdaad (#8), dat het gewoon een korte lawaaiactie is om lekker wat #ophef te genereren. Ik dacht...
Karin Luiten
6 jaar geleden
365 dagen zonder Honig
Nuanceverschil. Ik zei niet "Beweert hij nou dat suiker gezond is? Wat raar. Waarom?" In zijn presentatie betoogde hij dat...
Karin Luiten
7 jaar geleden
Waarom 'eerherstel voor suiker'?
Jan Peter van Doorn Ik heb er weinig fiducie in dat we heil kunnen verwachten van de industrie. Ze proberen van alles, en heus...
Karin Luiten
8 jaar geleden
250 keer zonder pakjes en zakjes
Jan Peter #1 Ja, vertel mij wat, ik heb er een dagtaak aan. Maar met vele marketingmiljoenen is dat 'pakjes en zakjes zijn...
Karin Luiten
8 jaar geleden
250 keer zonder pakjes en zakjes
Sorry Arjan, ik ben geen pepernotenfan (te taai taaitaaiig), dus aan een recept kan ik je niet helpen.
Karin Luiten
9 jaar geleden
Karin bakt zelf kruidnootjes
Frank, verkleurde kardemom is niet ineens oneetbaar, hooguit is de kracht er een beetje uit qua smaak, geur en aroma. Dan neem...
Karin Luiten
9 jaar geleden
Karin bakt zelf kruidnootjes
Het is een malle discussie. Veel consumenten weten niet beter, dus mogen fabrikanten lariekoek verkopen? Is dat niet de boel...
Karin Luiten
10 jaar geleden
Wij willen vieze guacamole en zwarte pieten
Sonja, het is een kwestie van goed en grondig (maar kort) spatelen. En dan nog zakt fruit (zie ook de foto) altijd wel een...
Karin Luiten
10 jaar geleden
Frambozenmarmercake
Niet zo somber. We kunnen het natuurlijk ook van een heel andere kant bekijken: Wat kun je allemaal nog meer voor handigs met...
Karin Luiten
10 jaar geleden
Is het Eetmaatje verspilling?
@Dirk #113 Ja, die had ik al gelezen in de krant. Prima stuk, helemaal mee eens. Maar ik probeer manmoedig het níet te hebben...
Karin Luiten
10 jaar geleden
‘Geen voedselzekerheid zonder industriële productie’
@ Wouter #109 We zijn het vaker eens dan we denken. Maar ik vind nog altijd dat de benaming (en zelfs inmiddels staande...
Karin Luiten
10 jaar geleden
‘Geen voedselzekerheid zonder industriële productie’
@Jan Peter #106 Mooi, die houden we erin!
Karin Luiten
10 jaar geleden
‘Geen voedselzekerheid zonder industriële productie’
@Wouter #69 (Het duurde even voor ik in de brij aan reacties je vraag opmerkte). "Ik denk dat Karin overigens niks tegen zakjes...
Karin Luiten
10 jaar geleden
‘Geen voedselzekerheid zonder industriële productie’
@Simone Hertzberger #5 Echt? Wat een ontzettend goed nieuws, daar ben ik blij mee! En dan komen ze strategisch ergens te liggen...
Karin Luiten
10 jaar geleden
Kip voor beginners
@James Pott #52 Ik snap je punt over tijd heel goed hoor. Bij instant aardappelpuree (klaar in 30 seconden!) kan er inderdaad...
Karin Luiten
10 jaar geleden
Het Grote Pakjes & Zakjes Debat
@Bas Robben #43 Maar geldt niet voor alles in het leven, dat je het moet leren? Veters strikken, fietsen, flessen wijn open...
Karin Luiten
10 jaar geleden
Het Grote Pakjes & Zakjes Debat
@Jan Peter #41 JA! Hear, hear! Van de freelance productontwikkelaar van het debat (Marc Veltman) heb ik begrepen dat het wel...
Karin Luiten
10 jaar geleden
Het Grote Pakjes & Zakjes Debat
@Jan Peter #37 Mooi artikel, dat had ik inderdaad al gelezen, maar goed dat je ons allen er weer aan herinnert. Ik ben het met...
Karin Luiten
10 jaar geleden
Het Grote Pakjes & Zakjes Debat
Jongens, we dwalen af. Hoe boeiend de gedachte aan lychees uit eigen tuin ook is, dit is niet waar ik het over wil hebben. Ook...
Karin Luiten
10 jaar geleden
Het Grote Pakjes & Zakjes Debat
@Jos #11 Wacht even. Ik beweer toch niet dat mensen 'verkeerde smaakpapillen' hebben? Dat zou me een mooie boel worden. Iedereen...
Karin Luiten
10 jaar geleden
Het Grote Pakjes & Zakjes Debat
@Henric #10 Het is niet zo dat het bewust wordt weggelaten, het is helaas een bijeffect van industriële verwerking. Ik ben in...
Karin Luiten
10 jaar geleden
Het Grote Pakjes & Zakjes Debat
Henric #6 Haha, goed punt. Napraten over een debat heeft altijd iets kunstmatigs, zeker als je er niet bij was. Overigens is het...
Karin Luiten
10 jaar geleden
Het Grote Pakjes & Zakjes Debat
Bart #5 Mijn punt is dat mensen (culi's, lekkerbekken, Italianen) die weten hoe verse pesto oorspronkelijk smaakt (basilicum,...
Karin Luiten
10 jaar geleden
Het Grote Pakjes & Zakjes Debat
Iris #3, wat een mooi verslag. Nu hoef ik zelf helemaal niet meer ;-)
Karin Luiten
10 jaar geleden
Het Grote Pakjes & Zakjes Debat
Helaas, pakjeskokers zijn waarschijnlijk moeilijk te porren voor een bijeenkomst die gaan over datgene waar ze nu juist niet...
Karin Luiten
10 jaar geleden
Het Grote Pakjes & Zakjes Debat
@Arend Hermans: Ah helaas, fysica, daar heb ik geen kaas van gegeten. Ik ben slechts de pragmatische thuiskok. Maar op Foodlog...
Karin Luiten
11 jaar geleden
Groentetempura met groene mayonaise
@Marjon Brouwer: Eiwit heb ik nog nooit geprobeerd, maar ga ik zeker eens doen, interesssante tip! Als je groente droog is...
Karin Luiten
11 jaar geleden
Groentetempura met groene mayonaise
@Arend Hermans: ijskoud water helpt voor de knapperigheid. Net als bubbels (bronwater, bier). Ik bak zelf trouwens gewoon in een...
Karin Luiten
11 jaar geleden
Groentetempura met groene mayonaise