Na twee dagen van heftige discussies over de vermarkting van biologisch vlees (1 en 2) een moment van vervreemding dat daar verband mee houdt. Wat is marketing anders dan mensen indelen op hun voorkeuren? Juist. Motivaction heeft in Nederland inmiddels de gebruikelijke indeling van arbeider, middenstand, upper class en adel weten om te vormen tot een veel slimmer systeem. Doe de test.
De indeling is al enkele jaren oud en wordt in de wereld van natuurbeleid in ieder geval graag gebruikt. Maar wat gebeurt er als ik die test invul; dan ben ik ineens een 'postmoderne hedonist'. Zo had ik mezelf nog nooit beschouwd - nou ja, misschien stiekem. En wat als ik me als gevolg van die test ineens ga gedragen als zo iemand? Dat doet de vraag bij mij opkomen wat zo'n indeling nu eigenlijk voorstelt.
Het bevreemdende is dat als je gaat zoeken op afbeeldingen van 'postmodern hedonist' je ineens met de paus in aanraking komt. Dat is namelijk de eerste mens die je tegenkomt, als afbeelding. Nu wil het geval dat ik best wel hedonistish ben, maar bijna anti-religieus. Zijn de zoekmachines in de war of ben ik dat. Of Motivaction?
Dat is natuurlijk flauw, maar de vraag is in welke categorieen mensen passen. In welke pas jij (of niet)? En belangrijker nog, wat kun je met deze categorieen?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Resultaat test: opwaarts mobiel. Voelt een beetje vreemd, kosmopliet was de tweede keuze. Daar heb ik toch echt wel meer mee.
@Yvon. Dat boek heb ik ook ooit gekocht mar het heeft me niet echt geinspireerd. Maar Nederlands is ook platte ribbden, zult, stoofvlees, aardappelen-groente-jus, appelmoes en compote, hazepeper etcetera. En bij mij kwam er dit keer kosmopoliet uit. Enkele jaren terug kwam ik nog als Postmodern uit de test.
@ Rinie. Ik doe mijn best, o.a. met alle Nieuwe NL Keukenboeken zoals die van Albert Kooij. Kom nog niet veel verder dan witlof met ham en kaas en erwtensoep met echt lekkere worst. Of als pannenkoeken, poffertjes en dat werk ook meetelt... Maar het nationale favoriete gerecht van stamppot boerenkool, brr.
Welk profiel kwam er bij jou eigenlijk uit? ;-)
@yvon. De Hollandse keuken maakt onderdeel uit van de internationale keuken. Ik kan me niet voorstellen dat iemand de hele nationale keuken verafschuwt. Hooguit dat men met de postmodernen bijvoorbeeld een ambachtelijke rookworst verkiest boven het nog ergere broertje van de Unox worst die pas de eerste keer rook ziet wanneer het water aan de kook komt.
Rinie, je slaat de spijker op mijn postmaterialistische [gepostmaterialiseerde?] kop...