In Houten vond afgelopen weekend de nationale Postduivenbeurs plaats, georganiseerd door de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie (NPO). Zonder dat er ook maar één duif te zien was.

Door de maatregelen in het kader van de vogelgriep H5N8 mogen vogels niet naar tentoonstellingen. Jammer voor de Postduivenbeurs, waar normaal zo'n 900 topduiven het tegen elkaar opnemen in een schoonheidswedstrijd en door geïnteresseerde kopers bekeken kunnen worden. Toch lag de verkoop van de duiven niet stil. Op basis van de stamkaarten werd er toch in duiven gehandeld. Sommige klanten vonden het zelfs wel makkelijk hun duif via de telefoon of internet te kunnen kopen zonder naar Houten af te hoeven reizen.

Handelsbeurs
Wat was er op de duivenbeurs zonder duiven dan verder te beleven? Nou gewoon, de 'hallen vol stands met voerbakken, duivenmanden, voedingssupplementen en wat er al niet meer bij een duif hoort', schrijft de regionale pers. De duivenhouders vinden het niet zo erg. De Postduivenbeurs is toch, zelfs duifvrij, een 'hangplek voor oude bekenden uit de duivensport'. "Het is zoveel erger voor degenen die door de vogelgriep hun bedrijf kwijtraken", zegt een van de exposanten dan ook.

Fotocredits: Postduif, via Wikimedia
Dit artikel afdrukken