De laatste tijd horen we veel over pescotarisch eten. We kennen natuurlijk al meerdere dieetvormen, waaronder vegetarisch, veganistisch en koolhydraatarm. Al langere tijd kunnen we pescotarisch eten ook aan dit rijtje toevoegen. Binnen veel dieetvormen speelt de voedselketen een rol en houden we meer rekening met wat we aan voedingsmiddelen binnenkrijgen, zoals dierlijke producten. Wat is het pescotarisch dieet nu precies en wat zijn de voordelen hiervan. Wij vertellen je er meer over.

Wat is het pescotarisch dieet precies?

Laten we maar even bij het begin beginnen, want wat is het pescotarisch dieet nu precies? Eigenlijk is dit een dieetvorm waarbij je geen vlees eet, maar wel zeevruchten en vis. Binnen deze dieetvorm eet je vooral plantaardig, waarbij je kunt denken aan peulvruchten, noten en zaden, granen, groenten en fruit. Op dit vlak is het dus goed vergelijkbaar met een vegetarisch dieet. Een belangrijk verschil is wel dat je bij een pescotarisch dieet wél vis en zeevruchten eet, wat niet het geval is bij een vegetarisch dieet. Je kunt via Factormeals eens nader kennismaken met de maaltijden die horen bij een pescotarisch dieet.

Wat zijn de voordelen van pescotarisch eten?

Een heel belangrijk voordeel van pescotarisch eten is dat het dieet rijk is aan omega-3 vetzuren . Dit haal je voornamelijk uit vette vis, waaronder haring, makreel en zalm. Deze vetzuren zijn heel belangrijk voor de hersenfunctie en gezondheid van je hart, maar hebben ook een ontstekingsremmende werking. Het dieet helpt je het risico op type 2 diabetes, hartaandoeningen en een hoge bloeddruk verlagen, terwijl je wel veel eiwitten, vitamines en mineralen binnenkrijgt. Dit zorgt ervoor dat je voedzaam en gebalanceerd eet, wat goed is voor je algehele gezondheid. Pescotarisch eten is milieuvriendelijker dan een dieet waarbij je vlees eet. Vis en zeevruchten worden verkregen vanuit de vangst en deze vangst is minder belastend voor het milieu dan de veehouderij. Ook met het oog op het milieu biedt pescotarisch eten dus voordelen.

Kennismaken met pescotarische maaltijden

Met een pescotarisch dieet kun je verrassend gevarieerd eten en de maaltijden zijn ook nog eens heel voedzaam en smaakvol. Het kan wel lastig zijn om zelf je maaltijden samen te stellen op basis van dit dieet, maar ook daar is een handige oplossing voor. Er zijn namelijk praktische maaltijdboxen die gebaseerd zijn op dit specifieke dieet. Het is een ideale manier om nader kennis te maken met pescotarisch eten en alle smakelijke maaltijden die daarbij passen.
Dit artikel afdrukken