RTL Z vroeg Feunekes en Corné van Dooren, deskundige duurzaam eten van het Voedingscentrum, wat zij verwachten dat over 10 jaar de grootste trends zijn.

Personalized nutrition bij verschillende doelgroepen
Niet iedereen zal met een high tech armbandje rondlopen, maar persoonlijk advies zal steeds gebruikelijker worden. “Je zult zien dat er verschillende groepen ontstaan: de één wil graag lokaal eten, de ander onbewerkt en weer een ander focust zich op eiwitrijke menu's vanwege een sport. Dat kan, omdat voedingsinformatie steeds transparanter wordt. Je ziet steeds beter waar een product vandaan komt, hoe het gemaakt is en wat erin zit”, zegt Feunekes.

Technologie
Van Dooren ziet op het gebied van technologie nog meer kansen en mogelijkheden; ook om voedselverspilling terug te dringen. "Je hebt nu al technologie voor verpakkingen die aangeeft wanneer een product over de datum is. Ik verwacht dat deze over 10 jaar veel meer te zien zullen zijn, wat ons helpt om minder voedsel te verspillen."

Terug naar de basis
Een trend die Feunekes ook ziet ontstaan is dat we steeds meer willen weten over waar ons voedsel vandaan komt. Het initiatief om voedselonderwijs in te voeren is hier een voorbeeld van. "Als dit structureel wordt, groeit een hele generatie op met kennis en vaardigheden over hoe ze moeten koken en eten."
Dit artikel afdrukken