En weet je wat het kost?
Niks, want het is onkruid. Een jonkie dat zichzelf heeft uitgezaaid. Als we niet dooreten, straft hij ons met gele bloemen (eetbaar!!). Deze dakterras-rucola, aan de voet van onze imitatie-olijf (het is een wilg). Er komen ongeveer 10 flinke porties salade per week vanaf. Van april tot november. Af en toe een beetje begieten en mesten. Helemaal biologisch, want hij krijgt alleen gedroogde Friese stalmest en kippemest.
Niet gecertificeerd, maar ik weet toch wel wat de buurman over het balkonhek gooit ;-)
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik geniet hier eigenlijk wel van: eindelijk een discussie over de kwaliteit van mest!
Die gedroogde Friese nemen we tegenwoordig regelmatig hiervandaan mee voor onze Franse moestuinierende buren, zo'n 75 km onder de AOC Roquefort. Een gebied dus dat barst van de schapenmest. Dit is veel makkelijker (geen gemeur van verse mest tijdens een autorit van 2 uur) en minstens zo goed.
Als je koemest bij een boer vandaan haalt, heb je een boer met een grupstal nodig. Die koemest wordt buiten op hopen bewaard. Goede mest voor de moestuin moet iets van 5 jaren buiten hebben liggen composteren, verse mest [ligboxstal] is hier niet geschikt voor.
Dick, jouw korrels zullen wel van verjaarde mest gemaakt zijn, gezien de werking ervan!
Nick, ik ben bang van wel. Je kunt het gewoon in korrels kopen.
Trouwens: ik heb voor de gein laatst zo'n sweatshirt met capuchon gekocht waar met grote letters URBAN op staat ;-)
Ik dacht dat men gedroogde koemest gebruikte om zich 's winters mee te verwarmen ? Verder worden kamelenkeutels gebruikt als pionnen in bepaalde gezelschapsspelletjes.
maar in bloempotten? Ben ik dan zo Urban?
Chalias, op zo'n zak gedroogde koemest staat dat je het altijd kunt gebruiken en je de plant er niet mee kunt verbranden. Dat is dus niet waar?