Foodlog rapporteerde gisteren in In de Media over het interview met Van Boekel. Dat leverde op twitter een eerste reactie op van de Noord-Nederlandse topkok Dick Soek, die bekend werd van het Schathoes Verhildersum in Leens en nu de Piloersemaborg in Den Ham bestiert. Vervolgens kwam Herman Ligthart van restaurant De Hinde uit Hindeloopen in het spel.

twitter_boekel_soek

Zoals hierboven te lezen, ontstond op twitter een felle discussie tussen beide koks en marketingadviseur Mark Soetman die liet weten dat hij de woorden van Van Boekel kon billijken. Hij kreeg steun van levensmiddelentechnoloog en journalist Lucien Joppen.

Natuurgenezer Sonia van der Eijk schreef gistermiddag meteen een blog tegen de 'dwarse denker' Van Boekel. Op twitter toonden mensen zich verward en verontwaardigd vanuit de gedachte dat 'zelf koken toch juist goed is'.


Alleen boer Klaassen hield 'de beentjes op de grond'.De twist over Van Boekels uitspraken bereikte RTL Late Night op 9 februari; aan het begin van het programma ging het met Lodewijk Asscher ook nog over kok Ligthart die Van Boekel wilde ophangen (toegevoegd 10/2/15, 14:15h).
Fotocredits: Professor dr. Martinus A.M. van Boekel, KLV Wageningen Alumni
Dit artikel afdrukken