Zoals hierboven te lezen, ontstond op twitter een felle discussie tussen beide koks en marketingadviseur Mark Soetman die liet weten dat hij de woorden van Van Boekel kon billijken. Hij kreeg steun van levensmiddelentechnoloog en journalist Lucien Joppen.
Natuurgenezer Sonia van der Eijk schreef gistermiddag meteen een blog tegen de 'dwarse denker' Van Boekel. Op twitter toonden mensen zich verward en verontwaardigd vanuit de gedachte dat 'zelf koken toch juist goed is'.
Bizar stuk... https://t.co/LChe2ERPkK
— Jeanine (@Jee_dee) February 6, 2016
@Hiskeridder @foodlog_nl Die mens is hoogleraar, #fail. Kook ZELF en eet vlees en wild. Hartstikke veilig.
— wiel jetten (@orlnwz) February 6, 2016
Zelf koken versus alles uit een pakje. Vind je het gek dat de 'gewone' mens er geen snars meer van snapt. https://t.co/LbbWLLvvbi
— Francesca (@francescakookt) February 6, 2016
Uit @WageningenUR zeker? Jawel hoor. Onderzoek zal wel gesponsord zijn door @Unilever
— Antoinet (@Aasje) February 6, 2016
https://t.co/U1GiRTe86U
Alleen boer Klaassen hield 'de beentjes op de grond'.
Hoe zat het ook alweer met E-nummers, voedselveiligheid enzo. #evenmetbeidebeentjesopdegrond pic.twitter.com/PkYba5SFSP
— Boer Klaasen (@boerklaasen) February 6, 2016
De twist over Van Boekels uitspraken bereikte RTL Late Night op 9 februari; aan het begin van het programma ging het met Lodewijk Asscher ook nog over kok Ligthart die Van Boekel wilde ophangen (toegevoegd 10/2/15, 14:15h).
Fotocredits: Professor dr. Martinus A.M. van Boekel, KLV Wageningen Alumni
Tiny #187, jaap seidell zegt zeer zeker *niet* dat we zo min mogelijk bewerkte producten moeten eten. Hij heeft het al lange tijd consequent over *ultra-processed* voedsel. Zie de link naar zijn artikel in de reactie van Dick hieronder.