Tefal vertelt in zijn persbericht:

Pannen die kromtrekken en een anti-aanbaklaag die krassen begint te vertonen: het zijn de meest gehoorde redenen om een nieuwe pannenset te overwegen. Daarom komt Tefal met een de gloednieuwe generatie pannen. Met de nieuwe en versterkte antiaanbaklaag met hogere weerstand kan iedereen nu zonder vet een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten. De versterkte antivervormingsbodem zorgt ervoor dat de pan niet kromtrekt en bereid je met de Thermo-Spot een maaltijd op de ideale temperatuur. De reliëfbodem zorgt er voor dat ingrediënten gelijkmatig garen en zijn de pannen bovendien milieuvriendelijk. Al deze duurzame eigenschappen van de nieuwe generatie zorgt ervoor dat de Tefal-pannen nog langer meegaan.

Iedereen weet dat bakken met minder olie of boter gezonder en meer verantwoord is. Door de speciale Tefal-antiaanbaklaag heb je bij het bakken eigenlijk helemaal geen vet meer nodig. Wat veel mensen niet weten, is dat het onder controle houden van de baktemperatuur minstens zo belangrijk is als het bakken met minder olie of vet. Voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat de optimale baktemperatuur 180 graden is. Op deze temperatuur komen de smaken van voedingswaren het beste tot hun recht en blijven voedingsstoffen behouden. De Thermo-Spot van Tefal is het ideale hulpmiddel de pan op deze temperatuur te brengen en te houden. Zodra de juiste bereidingstemperatuur is bereikt, kleurt de Thermo-Spot effen rood. Je kunt de temperatuur in de pan in de gaten te houden én voedingswaren verantwoord garen.

Kromme bodem
Daarnaast heeft de nieuwe generatie met de versterkte antivervormingsbodem nog een voordeel. Tijdens het bakken kan een pan door de hitte uitzetten. Het gevaar hierbij is dat de bodem vervormt waardoor hij sneller kapot gaat. Bovendien krijg je last van ‘hot spots’ in de pan en wordt het eten niet overal even gaar. De versterkte antivervormingsbodem garandeert een gelijkmatige warmtespreiding en zorgt ervoor dat de bodem niet kan vervormen. De nieuwe generatie pannen helpt je niet alleen een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten, maar is ook heel duurzaam in het gebruik.

Strengste milieunormen
Bij Tefal staat verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. De nieuwe generatie pannen sluit hier helemaal op aan: zo voldoet de nieuwe antiaanbaklaag aan de strengste milieunormen, bevat de antiaanbaklaag geen PFOA en veroorzaakt geen chemische reacties met voedingsmiddelen, water of reinigingsmiddelen. Deze schadeloze kwaliteiten zijn vastgesteld door Europese en Amerikaanse gezondheidsinstellingen. Tefal zet zich al meer dan twintig jaar in om geen lood of cadmium te gebruiken. Dit biedt de garantie dat geen enkel product van Tefal schadelijke elementen bevat. De nieuwe generatie pannen is dus niet alleen ‘extra gezond’, maar ook milieuvriendelijk.

Tefal
Tefal is een merk van Groupe SEB, een vooraanstaande producent en wereldmarktleider van klein huishoudelijke apparaten, vertegenwoordigd in meer dan 120 landen. Het doel van Tefal is vindingrijke producten aanbieden, welke dagelijkse bezigheden zoals koken en strijken vergemakkelijken. Tefal probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de behoeften van de consument en speelt hierop in door met innovatieve oplossingen te komen. De geschiedenis van Tefal kenmerkt zich door innovaties van wereldklasse. Meer informatie over Tefal is te vinden op: www.tefal.nl.



Duurzaam zijn ze natuurlijk ook bij Tefal. De aluminiumpannen worden gemaakt van gerecycleerd materiaal dat kwalitatief ook nog eens een innovatie biedt


Fotocredits: Tefal
Dit artikel afdrukken