Het kromtrekken en krassen is de voornaamste redenen waarom we pannen vervangen. Tefal stuurt vanmorgen een persbericht rond waaruit blijkt dat het Franse bedrijf ons minder geld uit de zak wil kloppen en duurzamer wil worden. Dat laatste claimen ze niet eens. Ze vertellen ons dat we veel langer met onze pannen doen als we Tefal kopen.
Dat is nog eens eerlijke duurzame marketing zonder gewauwel. Het woordje 'duurzaam' komt één keertje in de tekst voor, in de oude betekenis van het woord: gaat lang mee. En da's ook duurzaam in de nieuwe betekenis van het woord. Duurzaam, dat is gewoon kwaliteit. Het was er altijd al. Goed dat het heruitgevonden en weer belangrijk wordt.
Tefal vertelt in zijn persbericht:
Pannen die kromtrekken en een anti-aanbaklaag die krassen begint te vertonen: het zijn de meest gehoorde redenen om een nieuwe pannenset te overwegen. Daarom komt Tefal met een de gloednieuwe generatie pannen. Met de nieuwe en versterkte antiaanbaklaag met hogere weerstand kan iedereen nu zonder vet een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten. De versterkte antivervormingsbodem zorgt ervoor dat de pan niet kromtrekt en bereid je met de Thermo-Spot een maaltijd op de ideale temperatuur. De reliëfbodem zorgt er voor dat ingrediënten gelijkmatig garen en zijn de pannen bovendien milieuvriendelijk. Al deze duurzame eigenschappen van de nieuwe generatie zorgt ervoor dat de Tefal-pannen nog langer meegaan.
Iedereen weet dat bakken met minder olie of boter gezonder en meer verantwoord is. Door de speciale Tefal-antiaanbaklaag heb je bij het bakken eigenlijk helemaal geen vet meer nodig. Wat veel mensen niet weten, is dat het onder controle houden van de baktemperatuur minstens zo belangrijk is als het bakken met minder olie of vet. Voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat de optimale baktemperatuur 180 graden is. Op deze temperatuur komen de smaken van voedingswaren het beste tot hun recht en blijven voedingsstoffen behouden. De Thermo-Spot van Tefal is het ideale hulpmiddel de pan op deze temperatuur te brengen en te houden. Zodra de juiste bereidingstemperatuur is bereikt, kleurt de Thermo-Spot effen rood. Je kunt de temperatuur in de pan in de gaten te houden én voedingswaren verantwoord garen.
Kromme bodem
Daarnaast heeft de nieuwe generatie met de versterkte antivervormingsbodem nog een voordeel. Tijdens het bakken kan een pan door de hitte uitzetten. Het gevaar hierbij is dat de bodem vervormt waardoor hij sneller kapot gaat. Bovendien krijg je last van ‘hot spots’ in de pan en wordt het eten niet overal even gaar. De versterkte antivervormingsbodem garandeert een gelijkmatige warmtespreiding en zorgt ervoor dat de bodem niet kan vervormen. De nieuwe generatie pannen helpt je niet alleen een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten, maar is ook heel duurzaam in het gebruik.
Strengste milieunormen
Bij Tefal staat verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. De nieuwe generatie pannen sluit hier helemaal op aan: zo voldoet de nieuwe antiaanbaklaag aan de strengste milieunormen, bevat de antiaanbaklaag geen PFOA en veroorzaakt geen chemische reacties met voedingsmiddelen, water of reinigingsmiddelen. Deze schadeloze kwaliteiten zijn vastgesteld door Europese en Amerikaanse gezondheidsinstellingen. Tefal zet zich al meer dan twintig jaar in om geen lood of cadmium te gebruiken. Dit biedt de garantie dat geen enkel product van Tefal schadelijke elementen bevat. De nieuwe generatie pannen is dus niet alleen ‘extra gezond’, maar ook milieuvriendelijk.
Tefal
Tefal is een merk van Groupe SEB, een vooraanstaande producent en wereldmarktleider van klein huishoudelijke apparaten, vertegenwoordigd in meer dan 120 landen. Het doel van Tefal is vindingrijke producten aanbieden, welke dagelijkse bezigheden zoals koken en strijken vergemakkelijken. Tefal probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de behoeften van de consument en speelt hierop in door met innovatieve oplossingen te komen. De geschiedenis van Tefal kenmerkt zich door innovaties van wereldklasse. Meer informatie over Tefal is te vinden op: www.tefal.nl.
Duurzaam zijn ze natuurlijk ook bij Tefal. De aluminiumpannen worden gemaakt van gerecycleerd materiaal dat kwalitatief ook nog eens een innovatie biedt
Fotocredits: Tefal
Dit artikel afdrukken
Pannen die kromtrekken en een anti-aanbaklaag die krassen begint te vertonen: het zijn de meest gehoorde redenen om een nieuwe pannenset te overwegen. Daarom komt Tefal met een de gloednieuwe generatie pannen. Met de nieuwe en versterkte antiaanbaklaag met hogere weerstand kan iedereen nu zonder vet een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten. De versterkte antivervormingsbodem zorgt ervoor dat de pan niet kromtrekt en bereid je met de Thermo-Spot een maaltijd op de ideale temperatuur. De reliëfbodem zorgt er voor dat ingrediënten gelijkmatig garen en zijn de pannen bovendien milieuvriendelijk. Al deze duurzame eigenschappen van de nieuwe generatie zorgt ervoor dat de Tefal-pannen nog langer meegaan.
Iedereen weet dat bakken met minder olie of boter gezonder en meer verantwoord is. Door de speciale Tefal-antiaanbaklaag heb je bij het bakken eigenlijk helemaal geen vet meer nodig. Wat veel mensen niet weten, is dat het onder controle houden van de baktemperatuur minstens zo belangrijk is als het bakken met minder olie of vet. Voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat de optimale baktemperatuur 180 graden is. Op deze temperatuur komen de smaken van voedingswaren het beste tot hun recht en blijven voedingsstoffen behouden. De Thermo-Spot van Tefal is het ideale hulpmiddel de pan op deze temperatuur te brengen en te houden. Zodra de juiste bereidingstemperatuur is bereikt, kleurt de Thermo-Spot effen rood. Je kunt de temperatuur in de pan in de gaten te houden én voedingswaren verantwoord garen.
Kromme bodem
Daarnaast heeft de nieuwe generatie met de versterkte antivervormingsbodem nog een voordeel. Tijdens het bakken kan een pan door de hitte uitzetten. Het gevaar hierbij is dat de bodem vervormt waardoor hij sneller kapot gaat. Bovendien krijg je last van ‘hot spots’ in de pan en wordt het eten niet overal even gaar. De versterkte antivervormingsbodem garandeert een gelijkmatige warmtespreiding en zorgt ervoor dat de bodem niet kan vervormen. De nieuwe generatie pannen helpt je niet alleen een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten, maar is ook heel duurzaam in het gebruik.
Strengste milieunormen
Bij Tefal staat verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. De nieuwe generatie pannen sluit hier helemaal op aan: zo voldoet de nieuwe antiaanbaklaag aan de strengste milieunormen, bevat de antiaanbaklaag geen PFOA en veroorzaakt geen chemische reacties met voedingsmiddelen, water of reinigingsmiddelen. Deze schadeloze kwaliteiten zijn vastgesteld door Europese en Amerikaanse gezondheidsinstellingen. Tefal zet zich al meer dan twintig jaar in om geen lood of cadmium te gebruiken. Dit biedt de garantie dat geen enkel product van Tefal schadelijke elementen bevat. De nieuwe generatie pannen is dus niet alleen ‘extra gezond’, maar ook milieuvriendelijk.
Tefal
Tefal is een merk van Groupe SEB, een vooraanstaande producent en wereldmarktleider van klein huishoudelijke apparaten, vertegenwoordigd in meer dan 120 landen. Het doel van Tefal is vindingrijke producten aanbieden, welke dagelijkse bezigheden zoals koken en strijken vergemakkelijken. Tefal probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de behoeften van de consument en speelt hierop in door met innovatieve oplossingen te komen. De geschiedenis van Tefal kenmerkt zich door innovaties van wereldklasse. Meer informatie over Tefal is te vinden op: www.tefal.nl.
Duurzaam zijn ze natuurlijk ook bij Tefal. De aluminiumpannen worden gemaakt van gerecycleerd materiaal dat kwalitatief ook nog eens een innovatie biedt
Fotocredits: Tefal
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@ Wouter Klootwijk,
Pannen uitlenen doe ik niet vaak, ik gebruik ze zelf wel veel. Ik zal de tv programmeren, zodat ik niets van de kromtrekkende vissen hoef te missen.
Heb je overigens ook ervaring met de Les Forgees pannen van Le Creuset? Deze serie staat ook hoog op mijn verlanglijstje.
Bedankt voor je toelichting,
Ineke Baks-Vrieswijk (vandaar BV...)
Ineke Besloten Vennootschap, ik gebruik pannen op vuur en op inductie. De antiaanbakkers gebruik ik niet veel, alleen voor eieren en vis. Maar ik leen ze ook uit. Om te zien of ze de buren overleven.
Over kromtrekken gesproken. Echt verse platvis trekt krom in de koekenpan. Schol en tong moeten daarom minstens twee dagen dood zijn, zeggen koks. En schar ook?
Kijk voor het antwoord vanavond naar het televisieprogramma De Wilde Keuken op Nederland twee. Ik heb voorkennis. Er worden scharren gebakken, twee uur nadat ze zijn gevangen.
@Wouter Klootwijk,
Wat een snelle reactie, dankjewel. Gebruik je de pannen op een gasfornuis (dan kan ik me iets voorstellen van kromtrekken, hoewel het eigenlijk niet zou moeten mogen)?
Ik kook zelf op inductie, dus verwacht van kromtrekken minder last te hebben. Ik vind het in ieder geval bemoedigend dat de coating het goed volhoudt ;-).
Coating op Relancepannen nog prima. Bodem vispan staat beetje bol.
@Wouter Klootwijk,
Na me deze kerstperiode weer uitgebreid te hebben geërgerd aan de kwaliteit van de antiaanbaklaag van Tefal-pannen, ben ik erg benieuwd of de Relance 40-pannen (in tegenstelling tot de Greenpan-pannen) je duurtest wél hebben doorstaan.
Graag een update!