Het Nederlandse bedrijf IXL Netherlands heeft met zijn Nutri-Pulse e-Cooker de Global Food Industry Award 2014 gewonnen in de categorie product- en procesinnovatie. De Nutri-Pulse e-Cooker is een apparaat dat binnen enkele minuten en bij lage temperatuur voedsel klaarmaakt met behulp van (ongevaarlijke) korte electrische hoogspanningspulsen (Pulsed Electric Field technology oftewel PEF). 'Zo blijven voedingswaarde, smaak, kleur en geur grotendeels behouden. Ook bespaart het energie, is er minder voedselverspilling en minder tot geen risico op verbranding', schrijft EVMI.

International Union of Food Science and Technology
Directeur Innovation Hans Roelofs van IXL nam de prijs in ontvangst tijdens het 17e World Congress of Food Science and Technology van de International Union of Food Science and Technology in Montreal, waar zo'n 1.500 mensen aan deelnamen. Hij verwacht dat de prijs het mogelijk maakt gemakkelijker contacten te leggen met 'grote en kleine bedrijven, wetenschappelijke instellingen en overheden' en daardoor sneller op de markt gebracht kan worden. Op de site van IXL Netherlands is een filmpje met uitleg te zien.

Welke kok wil zijn geur- en kleurtoevoegende maillard-reacties inruilen voor de veilige en nutriënten-sparende bereidingswijze in de witte e-Cooker?

Dit artikel afdrukken