image

TNS/Nipo heeft onderzoek gedaan naar hoe Nederlanders denken over diepvriesproducten. Daaruit blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders denkt dat diepvriesgroenten minder gezond zijn dan verse groenten. Deze gedachte klopt niet, stelt het Voedingscentrum in een reactie. Diepvriesgroenten bevatten vrijwel evenveel vitamines als verse groenten. Diepvriesproducent Iglo start 12 maart een campagne om het gezondheidsimago op te krikken. Diepvriesgroenten zijn niet minder gezond dan verse groenten. De vitamines blijven in de diepvriesgroenten zitten, omdat tussen het moment van oogsten en het verpakken en invriezen maar weinig tijd zit. Diepvriesgroenten worden na de oogst heel snel verhit en daarna heel snel afgekoeld. Onder meer de smaak, de kleur en de gezonde stoffen van de groente blijven op deze manier goed bewaard, aldus het Voedingscentrum.

Iglo
Ook volgens diepvriesproducent Iglo is diepvries gezonder dan vers. De fabrikant is geschrokken van een onderzoek door TNS/Nipo onder ruim 570 consumenten waaruit bleek dat ruim de helft denkt dat diepvriesgroente en -vis onvoldoende vitaminen en voedingswaarde bevatten. Om het gezonde aspect van zijn diepvriesproducten te benadrukken start Iglo vanaf 12 maart een campagne om het gezondheidsimago van de eigen producten op te krikken.

Directeur Guido Raaphorst van Iglo Nederland erkent dat écht vers altijd de voorkeur verdient, maar tekent aan dat de versheid bij de aankoop niet altijd valt vast te stellen. Consumenten die verse vis kopen, weten niet hoe lang het product onderweg is geweest na de vangst uit zee en hoe het vervolgens is geconserveerd. Hetzelfde geldt voor groenten. Die zijn vaak over grote afstanden vervoerd en belanden ook thuis nog vaak voor enkele dagen in de koelkast. Diepvriesproducten scoren in die situaties beter, meent Raaphorst.

bron:voedingcentrum
Dit artikel afdrukken