Bovenstaand etiketje was achterop een zakje rijstcrackers geplakt, zo'n doorzichtig zakje dat je het gevoel geeft dat je met vers bereide zoutjes te maken hebt. "Ambachtelijke uitstraling" heet dat in verpakkingsjargon. De ingredientenlijst vertelt het verhaal hoe de zoutjes in de loop der jaren in smaak zijn geevolueerd. De meester-zoutjesbakker gebruikte daar vooral allerlei smaakversterkers voor, van sojasaus tot natriuminosinaat. Maar na al die toevoegingen voelde hij dat er toch nog iets ontbrak: een vleugje rozemarijn, dat was het.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
De rozemarijn lijkt me bij Japanse rijstzoutjes minder ambachtelijk dan een hele sloot soja en soja-achtige smaakversterkers.
De paprika zit er kennelijk alleen in vanwege de kleur!