image

Schoonheid, eeuwige jeugd, schoonheid, potentie. We zijn al jaren op zoek naar het antwoord. In de cosmetische industrie wordt het ene dure woord na het andere gebruikt. Ik heb samen met Lucette grote lol als er weer zo' n quasi-wetenschappelijk sales word van de beeldbuis spat. Op zich wel knap om iedere keer weer wat nieuws te vinden. Toch denken andere landen hier vaak anders over. Misschien doen wij het in Europa wel allemaal verkeerd.

Noord-Koreaanse vrouwen storten zich massaal op hondenvlees omdat het wonderen zou doen voor de huid. Dat melden Koreaanse media.
Het eten van hondenvlees, in de beide Korea’s een traditioneel gerecht, krijgt daardoor een nieuwe dimensie. Eerder werd het vlees van honden alleen beschouwd als weerstandsverhogend en goed voor de spijsvertering. Mannen denken bovendien dat het vlees goed is voor het voortplantingsvermogen.

Tegenstanders van de consumptie van hondenvlees zijn verbolgen over de positieve verhalen in Koreaanse media over de vleessoort. Zij stellen dat jaarlijks talloze honden een afschuwelijke dood sterven ten behoeve van de hondenvleesconsumptie. Bovendien is er volgens hen geen enkel wetenschappelijk bewijs voor de positieve effecten van het eten van hondenvlees.

Het zal de hondenetende Koreanen waarschijnlijk een zorg zijn of er wetenschappelijk bewijs voor is. Die leven meer vanuit hun ' buik'-gevoel, denk ik.

bron: Meat&Meal
Dit artikel afdrukken