Het komende half jaar wordt in Californië een nieuwe voedselveiligheidswet ingevoerd. Bij de bereiding van voedsel moeten koks en alle medewerkers die aan bereid voedsel komen voortaan wegwerphandschoenen aan.

Er is veel kritiek: "Een wet die bedoeld was als richtlijn voor Subway medewerkers wordt nu ook toegepast in gastronomische restaurants, die met een totaal andere aanpak en een ander niveau van werknemers opereren", zegt bijvoorbeeld een juridisch adviseur. Een sushi-chef moppert dat, waar veel van de voorbereidende werkzaamheden al met handschoenen aan gedaan worden, het eindelijke sushi maken met handschoenen aan praktisch onmogelijk is - door de plakrijst en doordat het anders 'voelt'. En wie zegt dat met handschoenen werken hygiënischer is dan zonder? Ook met handschoenen kan kruisbesmetting optreden, en wat gebeurt er binnen in de handschoen, waar het lekker warm en zweterig is?

"Ik wed dat er binnen drie maanden een handschoen in de salade aangetroffen wordt", zegt Roxana Jullapat, pastry chef, in The Los Angeles Time.
Dit artikel afdrukken