Met dit warme weer is het belangrijk om genoeg te blijven drinken, maar het ene drankje is het andere niet. Volgens Milieu Centraal is koffie verkeerd “de biefstuk onder de drankjes” voor wat betreft CO2-uitstoot.

Van alle dranken hebben melk en zuiveldranken de grootste impact op het klimaat. Dit komt onder andere doordat melkkoeien bij hun spijsvertering het broeikasgas methaan uitstoten, maar ook bij de productie van veevoer en uit de mest van de dieren komen broeikasgassen vrij.

Naast frisdrank en bier staat ook koffie hoog op de lijst. “De klimaatimpact van een kopje koffie hangt sterk af van de hoeveelheid melk die je erin doet. Drink je zwarte koffie, dan is de impact relatief laag. Bij cappuccino of koffie verkeerd komt al gauw vier keer zoveel CO2 vrij”, schrijft het AD.

koffie cappuccino milieu centraal

De meest klimaatvriendelijke dorstlesser is een glaasje kraanwater, maar daarbij moet je wel blijven opletten voor legionella.

UPDATE, 20:05 uur: Lees de relativering van Ellen-Maureen Colpa in reactie #1: porno en Netflixstreamen compenseert je foute koffie weer ruimschoots. Schermpje uit, dan kun je nog een bakkie nemen. Ze heeft natuurlijk gelijk: als je appels met appels vergelijkt, vergeet je de peren die nog erger zijn dan appels eten.
Fotocredits: Milieu Centraal
AD - Waarom koffie verkeerd de biefstuk onder de drankjes is
  • Deel
Druk af