imageDe BBC meldt dat de targets voor het terugdringen van obesitas in Engeland niet zijn gehaald. Niet omdat de maatregelen niet hebben gewerkt, maar omdat ze nooit zijn geïmplementeerd.

Hoe kan dat nou, in een land waar jeugdobesitas zo hoog op de overheidsagenda staat omdat het aantal te dikke kinderen de afgelopen 10 jaar met 1/3 is gestegen?

Wat sommigen betreft is de tijd heengegaan met kletsen en moet er eindelijk eens actie komen. Ailko verklaarde gisteren ook tot die school te horen.

Na de hele rij klagers dat niemand iets doet, er geen overkoepelend beleid is, de statistische resultaten van genomen maatregelen te lang op zich laten wachten etc., sluit de BBC af met deskundige Dr David Haslam.

Haslam is clinical director van het National Obesity Forum. Hij zegt dat de overheid zich een heel moeilijke taak heeft gesteld omdat alle bewijsvoering heeft laten zien dat het probleem vrijwel onmogelijk opgelost kan worden. Die klinkt nog even na.

Is het tijd voor Tom Poes om een list te verzinnen of is het probleem inderdaad zo enorm dat er geen ontsnappen meer aan is?
Dit artikel afdrukken