De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) onderzocht maandag 4 woningen en 3 bedrijfslocaties in Oost-Brabant. Justitie vermoedt dat er sprake is van subsidiefraude. De 6 verdachten hebben mogelijk voor €1 miljoen gefraudeerd met overheidsgeld. Eén verdachte is opgepakt, administratie is in beslag genomen en op bankrekeningen en onroerend goed is beslag gelegd.

De verdachten zouden "een financiële regeling die bedrijven in de intensieve veehouderij moet stimuleren om weg te gaan uit kwetsbare gebieden rond dorpen en natuur" misbruikt hebben.
De Partij voor de Dieren heeft Gedeputeerde Staten gevraagd om welke bedragen het gaat, of de toegekende subsidies wel goed besteed zijn en "hoe de provincie het geld terug gaat halen," schrijft Omroep Brabant.

De provincie Noord-Brabant voert een actief beleid om de veedichtheid in de provincie terug te dringen. Na de mestfraude en kalverfraude zit echt niemand op een nieuwe vorm van fraude te wachten.
Doorzoekingen in onderzoek naar subsidiefraude in de veehouderij
  • Deel
Druk af