Niet waar, er is waarschijnlijk beter nieuws; dat zegt nieuw Italiaans onderzoek onder Europeanen. Het drinken van wijn met - zeer waarschijnlijk - veel polyfenolen zorgt mogelijk voor een verbeterde omega-3 opname in ons lichaam. De conclusie moet dus zijn dat 'rood' (10x zoveel polyfenolen als 'wit') om gezondheidsredenen te prefereren valt boven wit en boven andere drank.
Tis Italiaans onderzoek en dus mogelijk ingegeven door wijnbelangen. Moet ik het wantrouwen? Ik geloof het niet. Er zijn gerenommeerde wetenschappers (o.m. Michel de Lorgeril) bij betrokken. Het onderzoek staat in het licht van een brede context van studies naar voeding die hart- en vaatziekten beinvloedt.
Ik blijf gewoon gevarieerd eten en drinken. Bij twijfel tussen rood en wit, neem ik misschien toch weer wat vaker rood. Als het lekker is tenminste. Anders niet.
Niet menselijks is me vreemd ;-)
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Think water, drink wine!
;-)
Rode port, telt dat ook als rode wijn?
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ... ik vind wijn erg lekker. Omdat het zo gezond is natuurlijk ;-)
Zouden er veel mensen zijn die wijn drinken, alleen maar voor de gezondheid?
Mijn schoonvader dronk elke avond twee glaasjes sherry. Omdat dat een ingeslopen gewoonte van jaren was.
Je had hem moet zien grinniken toen hij wegens een hartkwaal opeens twee glaasjes wijn of sherry per dag op doktersadvies moest drinken. Dat was een onbetaalbaar beeld.
Hij zei toen: "Dan mag ik er dus vier. Twee voor de gezondheid en de twee die ik altijd voor het lekkere dronk."