Niet waar, er is waarschijnlijk beter nieuws; dat zegt nieuw Italiaans onderzoek onder Europeanen. Het drinken van wijn met - zeer waarschijnlijk - veel polyfenolen zorgt mogelijk voor een verbeterde omega-3 opname in ons lichaam. De conclusie moet dus zijn dat 'rood' (10x zoveel polyfenolen als 'wit') om gezondheidsredenen te prefereren valt boven wit en boven andere drank.
Tis Italiaans onderzoek en dus mogelijk ingegeven door wijnbelangen. Moet ik het wantrouwen? Ik geloof het niet. Er zijn gerenommeerde wetenschappers (o.m. Michel de Lorgeril) bij betrokken. Het onderzoek staat in het licht van een brede context van studies naar voeding die hart- en vaatziekten beinvloedt.
Ik blijf gewoon gevarieerd eten en drinken. Bij twijfel tussen rood en wit, neem ik misschien toch weer wat vaker rood. Als het lekker is tenminste. Anders niet.
Niet menselijks is me vreemd ;-)
Think water, drink wine!
;-)