In de Ondertussen van vrijdag 20 maart vallen mij deze berichten op:

- handen wassen en nog eens handen wassen. Naast afstand houden is dat het devies. Maar hoe was je je handen als ze al helemaal ruw en stukgewassen hebt, doordat de zeep het vetlaagje op de huid oplost? In De Standaard geven dermatologen advies: stug blijven wassen, zelfs al doet het pijn. Gebruik een handwasolie en een zachtere zeep, en verwen je handen met handcrème of bodylotion. Een paar keer per dag smeren en zeker ook voor je gaat slapen (met handschoenen aan, als je je dekbed wilt beschermen). En doe de afwas of het dweilen ook maar met handschoenen, want de middelen die je daarvoor gebruikt drogen de huid extra uit.

- het was vandaag Nationale Pannenkoekendag. Maar initiatiefnemers Koopmans en Tefal gelasten het pannenkoekenfeest af, meldden ze op hun gezamenlijke website. Scholen kregen geen startpakket en er was een kaart om de genodigden af te zeggen. Toch werden er op Twitter volop pannenkoeken gebakken. Nog pannenkoeken over? Dan vind je hier het recept voor een pannenkoekentaart. Zo hoef je niet tot volgend jaar te wachten.

- Nederland staat op de zesde plaats op de VN-ranglijst van de meest gelukkige landen ter wereld. We zijn een plaatsje gedaald ten opzichte van vorig jaar. Op de eerste plaats staat Finland, gevolgd door Denemarken, Zwitserland, IJsland en Noorwegen. Wat maakt ons zo gelukkig? De jaren die mensen gemiddeld in gezondheid leven, of mensen iemand hebben op wie ze kunnen rekenen ('sociaal vertrouwen) en naar de vrijheid om levenskeuzen te maken, schrijft het Parool. Ook vrijgevigheid, het bruto binnenlandse product per hoofd van de bevolking en een gebrek aan corruptie tellen mee. Nederland scoort hoog op sociaal vertrouwen en steun. Gezien de coronacrisis wordt die sociale steun de komende tijd "belangrijker dan ooit", aldus het rapport.

De Amerikanen nemen en masse hun toevlucht tot comfort food om de 'social distancing' draaglijk te houden, schrijft Bloomberg. De verkopen van champagne, chocolade, ijs, chips en gebak stegen in de eerste week van maart met bijna 20% en die trend zet door, verwacht marktonderzoeker Nielsen.Onderzoekers ontdekten een nieuwe bron van microplastics: het openmaken van plastic zakken en plastic flessen (Eurekalert). De fijnste wol ter wereld, kasjmier van pashmina-kwaliteit, dreigt te verdwijnen. Door de klimaatverandering sneeuwt het vaker en langer op de hoogvlakten waar de kasjmiergeiten grazen (DailyMail). Heel Nederland is inmiddels voorzien van de juiste snelheidsborden (Algemeen Dagblad). Wij zitten dan wel binnen, met het aanbreken van de meteorologische lente (vandaag) mogen de koeien weer naar buiten (MarketingTribune).

Check Ondertussen dat onderwijl alweer verder is!
Dit artikel afdrukken