Zuivel vormt met producten als room, boter, melk en kaas de basis voor talrijke gerechten. Tijdens de Food Professional Day laten inspirerende chef-koks hun creaties proeven en delen wetenschappers van Wageningen UR hun kennis. Daarbij maakt een bezoek aan het FrieslandCampina Innovation Centre voor inspirerende masterclasses deel uit van het programma.

Programma
Eerst is er een ontvangst met koffie/thee in Hotel de Nieuwe Wereld. Luc Poelen is de gastheer die gedurende de dag samen met Els Donkers en Jan Ale Kort alles in goede banen leidt (allen werkzaam bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen). Hierna is er een welkomstwoord door Carel Rink en toelichting op het programma door dagvoorzitter Kees de Gooijer.

Vervolgens komt een aantal sprekers aan bod die onderwerpen belichten als: Gij zult goed eten, Zuivel, een werelds product en De verwonderende wereld van melk.

Na een korte pauze is er een inspiratietour naar het FrieslandCampina Innovation Centre. Ook gaan chef-kok Emile van der Staak, bekend van 24Kitchen en sous-chef Luuk Freriks aan de slag met melkvel, wei, gebakken rook, geitenboter en karnemelk. Kortom: bijzondere creaties met zuivel.

Na de afsluiting door de voorzitter is er een gelegenheid om na te praten met bijzondere hapjes en een drankje. Bekijk hier het hele programma.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Praktische Informatie
Datum: 20 maart
Tijd: 8.30-19.00u
Lokatie: Hotel De Nieuwe Wereld, Marijkeweg 5, Wageningen (en excursietour naar FrieslandCampina Innovation Centre)
Kosten: voor de geheel verzorgde dag €125,00. Voor leden van Gastronomisch Gilde en Food Inspiration Pioneers €100,00.
Aanmelden: via deze link.

Meer info is the vinden op de website.
Dit artikel afdrukken