Petit Paysan is een Franse film van Hubert Charuel over een melkveehouder die te maken krijgt met een onbekende koeienziekte. Een bijzondere film, die heel mooi de menselijke kant belicht van hoe het is als je als boer moet dealen met een gevaarlijke ziekte en je je dieren dreigt te verliezen. Lees hier de recensie of beter nog: ga kijken.

De film gaat over melkveehouder Pierre, 30 jaar oud en pas afgestudeerd aan de landbouwschool. Zijn hele leven staat in het teken van zijn boerderij, zijn zus die veearts is en zijn ouders wiens boerderij hij heeft overgenomen. Wanneer in Frankrijk de eerste tekenen van de nieuwe koeienziekte opduiken, ontdekt Pierre dat 1 van zijn koeien besmet is. Hij kan zich er niet mee verzoenen dat hij zijn koeien hierdoor kwijt zal raken en gaat tot het uiterste om ze te redden.

De regisseur en auteur van de film, Hubert Charuel, heeft de film opgenomen op de boerderij van zijn ouders waar hij is opgegroeid. In zijn jeugd heeft de gekke-koeienziektecrisis een diepe indruk op hem gemaakt. Deze ervaring was aanleiding voor het script waar Charuel samen met co-auteur Claude le Pape 2 jaar aan heeft geschreven. Over de hoofdpersoon in zijn film zegt Charuel: "Pierre reageert en spreekt anders dan ik, maar hij leidt het leven wat ik zou leiden als ik geen films was gaan maken."

Foodlog ging naar de voorpremière. Lees hier de recensie.

Bekijk hier de trailer van de film:


Vrijkaarten!
Foodlog mocht 1 x 2 vrijkaarten weggegeven! Uit de inzenders die in 100 woorden vertelden waarom ze deze film wilden zien, trokken we een winnaar. De vrijkaarten zijn onderweg naar de gelukkige winnaar.

Voorwaarden filmkaarten-weggeefactie:
Deelname is alleen mogelijk als je woonachtig bent in Nederland en vóór 23 november 2017 reageert. Over de uitslag en toekenning van de kaarten kan niet worden gecorrespondeerd. De kaarten zijn niet overdraagbaar, inwisselbaar of uit te keren in geld of voor andere producten of diensten. Foodlog.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele gebreken van post- of verzendingsbedrijven (bijvoorbeeld vertraging, staking, beschadiging of verlies) bij de levering van de kaarten.


Informatie
Wanneer: Vanaf 23 november 2017
Waar: 20 bioscopen in Nederland. Amersfoort: Lieve Vrouw, Amsterdam: Filmhallen, LantarenVenster, The Movies, Breda: Chassé, Den Haag: Filmhuis, Eindhoven: Plaza Futura, Enschede: Concordia, Haarlem: Filmschuur, Helmond: Cacaofabriek, Hilversum: Filmtheater, Hoorn: Cinema Oostereiland, Leeuwarden: Slieker, Leiden: Kijkhuis, Maastricht: Lumière, Nijmegen: LUX, Utrecht: Louis Hartlooper Complex, Zwolle: Fraterhuis.
Check de Filmladder.nl voor de precieze speeldata.
Dit artikel afdrukken