imageIn Wageningen wordt in de eerste week van oktober Food4you gehouden. Wageningen UR organiseert dit vijfdaagse festival over voeding in samenwerking met de gemeente Wageningen en de vakschool Wageningen. ‘Wie zich goed voedt, voelt zich lekker’, is de boodschap.

Een van de onderdelen van het festival is de Food Valley Conferentie ‘Consumer Insights, Inside Consumers’. Dit jaar staat de consument centraal bij de verschillende lezingen, workshops en demonstraties. Tijdens de conferentie wordt ook de jaarlijkse Food Valley Award uitgereikt. Deze prijs gaat naar het meest veelbelovende project of initiatief binnen de voedingsmiddelenindustrie. Bij de beoordeling wordt ook rekening gehouden met de mate van maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Tijdens het Food4you-festival wordt het restaurant van de toekomst geopend. Hier kunnen bezoekers leren wat de wensen van consument precies zijn. Op 7 oktober wordt het evenement afgesloten met het nationaal gastronomiesymposium. Naast topkoks kunnen ook liefhebbers hieraan deelnemen. Doel van Food4You is het publiek informeren over wat er mogelijk is met voeding in de eigen keuken, wat wordt ontwikkeld in laboratoria en wat wordt gedoceerd in collegezalen.
Dit artikel afdrukken