Digitale techniek staat voor niets. Zo is er nu een nieuwe vinding om te weten of wat je koopt wel conform de temperatuurvoorschriften van voedselveiligheidseisen is opgeslagen, vervoerd en in de winkel gelegd. Een soort black box zoals die in vliegtuigen onverbiddelijk registreert wat er gebeurde met het product, ook toen er even niemand bij was. Mooie verhalen kunnen naar fabeltjesland.
Het Amerikaanse bedrijf PakSense heeft een nieuw plat etiket ontwikkeld dat gedurende een periode van 8 weken de temperatuur van een product in de tijd registreert. Het etiket is bedoeld voor gebruik bij verpakte bederflijke voedingsproducten. Het geeft producenten en retailers mogelijkheden om onderbouwd beslissingen te nemen over het uitleveren of uit de schappen halen van producten. De etiketten zijn plat en hebben het formaat van een suikerklontje. De data die worden opgeslagen kunnen worden uitgelezen en bekeken via een computer. PakSense heeft hiervoor specifieke software ontwikkeld. Daarnaast is het tevens mogelijk om het etiket te laten oplichten op het moment dat een kritische temperatuur voor een product doorbroken is.
Bron: Foodholland
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook