imageHeel praktisch en kostenefficiënt. Wat vinden (1) de culi's en (2) de gewone stervelingen hier?

DSM heeft een nieuw procédé ontwikkeld waarmee het maken van geur- en smaakstoffen beter, sneller, natuurlijker, niet seizoensgebonden en goedkoper kan.

Een nieuw bedrijf, Isobionics Biotechnology, gaat via dit nieuwe procédé geur- en smaakstoffen op plantaardige, natuurlijke basis maken. Dat maakten DSM en het nieuwe bedrijf donderdag bekend.

Simpel uitgedrukt zijn nu karrenvrachten sinaasappelen nodig om een klein beetje citrusgeur te maken. Dat is oogstgebonden en erg duur.

Isobionics heeft slechts een sinaasappel nodig. De moleculen daaruit worden aan een bacterie gekoppeld, in een bad van water en suiker. Die bacteriën vermenigvuldigen zich razendsnel en leveren goedkoop zeer zuivere citrusgeur. 'We laten de beestjes voor ons het werk doen, in plaats van chemie', legde directeur Jos Schneiders van DSM Nederland uit.



bron: EVMI
Dit artikel afdrukken