Afgelopen week kwam Foodwatch met een aanval op het Puur & Eerlijk label van Albert Heijn. Het zou niet puur en niet eerlijk zijn. Alle P&E gelabelde producten zouden biologisch moeten worden en waar relevant fair trade - zo eist FoodWatch.
Ook voor vlees zou Puur & Eerlijk niet deugen omdat 1, 2 en 3 sterrenvlees allemaal Puur & Eerlijk heten terwijl er de sterren nu juist verschil maken tussen wel en niet biologisch en meer en minder leuk voor dieren.

De Dierenbescherming wijst die kritiek van de hand en schaart zich achter Albert Heijn. De Dierenbescherming verklaart:
op de verse kip-, rund- en varkensvleesproducten van puur&eerlijk het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming staat. “Dit geeft de consument nou juist wél houvast als het gaat om een bewuste keuze”, stelt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming.

“Als producten het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming dragen, dan zijn ze zonder meer diervriendelijker”, aldus Dales. “Het is heel simpel: hoe meer sterren, hoe diervriendelijker het product”. De scharrelkip van Albert Heijn met één ster heeft bijvoorbeeld een aanzienlijk beter leven gehad. Ook worden er bij deze dieren niet of nauwelijks antibiotica toegediend.
Dit artikel afdrukken