Het wordt een stoplicht genoemd. Een verpakking met drie kleuren paprika's. De middelste is geel. Maar een oranje paprika is de lekkerste, zeggen telers van de oranje. Uit consumentenonderzoek door P8: Ondernemend Paprika zou blijken dat 21% van de consumenten de groene paprika inruilt voor een oranje, ook al is deze iets duurder. Daarom begint De Oranje Paprikavereniging (ja, die bestaat ook) een marketingoffensief om het marktaandeel van oranje paprika’s te vergroten. Dat doen ze onder meer in samenwerking met foodbloggers om zo meer consumenten te bereiken en door workshops te geven aan basisschoolleerlingen.
Oranje paprika’s hebben naast hun zoete, sappige en milde smaak ook gezondheidsvoordelen. De groente bevat drie keer zo veel vitamine C als een sinaasappel en bepaalde stoffen die helpen tegen de oogziekte Macula Degeneratie. Waarom vervangen we die groene paprika in de stoplichtverpakking dan niet gewoon door een oranje?
Nota bene: Rode, gele en oranje paprika's zijn rijpe paprika's. De groene in het 'stoplicht' is bijna altijd een onrijpe paprika. Rijpe groene zijn er ook, want met paprika's wordt een sterk staaltje veredeling uitgehaald door Nederlandse zaadontwikkelaars (bijvoorbeeld door Enza in Enkhuizen). Helaas zijn ze lang niet overal te vinden met hun naam op het product.
LMK - ?Oranje paprika is lekkerste fruit onder de groentes?
  • Deel
Druk af