Nieuw onderzoek wijst uit dat producten als bouillons en kant-en-klaar maaltijden prima met minder zout toe kunnen zonder dat de voedselveiligheid in het geding komt. Zout heeft een bacteriegroei-remmende werking en daarom is de voedingsmiddelenindustrie er behoorlijk scheutig mee. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO wil de zoutinname van EU-burgers met meer dan de helft terugbrengen. Het onderzoek toont aan dat een reductie van 50 procent (of meer) van het zoutgehalte geen gevolgen heeft voor de microbiologische kwaliteit van de onderzochte maaltijden en bouillons. Dat scheelt aardig wat korreltjes zout.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Minder zout, dan verzinnen ze wel weer een e-nr om het langer houdbaar te maken, geef mij dan maarwat meer zout, want zonder zout kan een mens ook niet.
Als je nou zoveel mogelijk dat soort producten vermijd en zoveel mogelijk vers kookt, dan bepaal je zelf hoeveel zout je ergens in doet, heb je dat probleem ook weer opgelost.