Steef Uijttewaal wil eer in zijn werk als varkensboer kunnen leggen. Vandaag gaat hij - in de regen - met Rambam-reporter Linda Hakeboom naar de slager en doet daar ontdekkingen waar hij nog verder over na moet denken.
In aflevering 1 van de nieuwe serie LesLokaal ontmoette Linda boer Steef Uijttewaal uit Schalkwijk. Hij vertelde haar dat hij het anders wil. Hij boert al 30 jaar zonder lol in zijn vak. Dat moet anders en daarom wil hij een nieuwe stal bouwen waar consumenten kunnen komen kijken. Het vlees dat eruit komt moet een naam hebben en niet 'gewoon vlees' zijn.
Linda en Steef nemen 2 varkens mee naar de slager en vragen consumenten en slager Jeroen Stokman uit Houten of ze die willen kopen.
Vraag aan de lezers: kijk eens goed, wat willen consumenten?
Dit artikel afdrukken
Linda en Steef nemen 2 varkens mee naar de slager en vragen consumenten en slager Jeroen Stokman uit Houten of ze die willen kopen.
Vraag aan de lezers: kijk eens goed, wat willen consumenten?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Mooi meisje, Linda.....
Steef zei dat hij al 30 jaar geen waardering ontvangt, niet dat hij geen lol zou hebben.
Flipse!
Josien, je hebt gelijk. Maar wat willen nou toch die consumenten? Boeren wordt verteld dat ze voor 'de markt' moeten produceren. Maar wat wil de markt?
Consumenten, kijkt u ook vooral ook zelf mee wat uw soortgenoten zeggen. Herkent u dat?
Ik herken me in de man, daar in de winkel, die best wel wat meer zou willen betalen.
Ik denk echter dat het merendeel van de klanten de anonieme slacht prefereert. Verder viel mij de cotelet zonder been op. Zou de slager eigenlijk niet moeten verkopen.