Zo kopt de Volkskrant vanmorgen boven een interview met Sandra van Kampen en Joris Lohman over de Nederlandse Foodrevolution.
De tekst wordt ingeleid met de volgende woorden:
"Een eetrevolutie moet de energieverslindende, wereldwijde productie van voedsel temmen. Ecologisch en et ethisch voedsel komt uit de buurt, niet met een vliegtuig.'
Op twitter kwam een discussie op gang. Geen koffie en chocolade meer. Zelfs geen sperzieboontjes die in de winter beter voor het milieu zijn dan Hollandse.
Het zal toch niet waar zijn? Nota bene op de dag dat de PVV het huidige kabinet ten val blijkt te hebben gebracht, blijkt een 'linkse' krant een kop te maken die niet op solidariteit in de wereld gericht is: eigen belangen eerst.
De redactie van dit medium is blij met de oproep van Keimpe van der Heide tot glocalisatie. Hoe moeilijk dat begrip ook mag zijn, met grove versimpelingen van de wereld kun je raar terecht komen.
Een afdruk van het interview is hier te vinden.
Dit artikel afdrukken
"Een eetrevolutie moet de energieverslindende, wereldwijde productie van voedsel temmen. Ecologisch en et ethisch voedsel komt uit de buurt, niet met een vliegtuig.'
Op twitter kwam een discussie op gang. Geen koffie en chocolade meer. Zelfs geen sperzieboontjes die in de winter beter voor het milieu zijn dan Hollandse.
Het zal toch niet waar zijn? Nota bene op de dag dat de PVV het huidige kabinet ten val blijkt te hebben gebracht, blijkt een 'linkse' krant een kop te maken die niet op solidariteit in de wereld gericht is: eigen belangen eerst.
De redactie van dit medium is blij met de oproep van Keimpe van der Heide tot glocalisatie. Hoe moeilijk dat begrip ook mag zijn, met grove versimpelingen van de wereld kun je raar terecht komen.
Een afdruk van het interview is hier te vinden.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als we zo streng gaan zijn verhuis ik naar Zuid-Amerika. Voor koffie, chocola, rum en andere niet te versmaden eetdrugs.
Ach, in CH doen ze dat ook..... Maar ja, die zitten niet in de EU
De kop en de inleiding zijn jammer, zo is het niet gezegd. In de rest van het interview kan je dat lezen, het ligt een stuk genuanceerder. In het stuk wordt wel verwezen naar de principes van de #foodrevolution.
De vraag is hoe maak je deze principes overdraagbaar naar een breder publiek, zonder de kern geweld aan het doen.
Ik ben bang dat NL meer produkt per vliegtuig exporteert dan importeert. Denk maar aan die onvolprezen paprika van Pura Natura. In 2011 ging wekelijks 72.000 kg paprika naar de VS.
Hoe kun je simpel uitleggen waar de #Foodrevolution zoals we die bedoelden over gaat?
De set van 9 principes is een samenhangend pakket waar je er niet eentje uit kunt halen; gebruik je ze zo dan voorkomen ze wereldwijd ecologisch, ethisch en esthetisch het zg. externaliseren van kosten.
Eigen eten eerst? Nee, geen geexternaliseerde kosten.
Iedereen moet daarmee doen wat hij wil en kan. Zo goed mogelijk en zo creatief mogelijk.