"Een eetrevolutie moet de energieverslindende, wereldwijde productie van voedsel temmen. Ecologisch en et ethisch voedsel komt uit de buurt, niet met een vliegtuig.'
Op twitter kwam een discussie op gang. Geen koffie en chocolade meer. Zelfs geen sperzieboontjes die in de winter beter voor het milieu zijn dan Hollandse.
Het zal toch niet waar zijn? Nota bene op de dag dat de PVV het huidige kabinet ten val blijkt te hebben gebracht, blijkt een 'linkse' krant een kop te maken die niet op solidariteit in de wereld gericht is: eigen belangen eerst.
De redactie van dit medium is blij met de oproep van Keimpe van der Heide tot glocalisatie. Hoe moeilijk dat begrip ook mag zijn, met grove versimpelingen van de wereld kun je raar terecht komen.
Een afdruk van het interview is hier te vinden.
Piet en Jan Peter, fijn dat jullie het eens zijn. Maar wat moet er in jullie beleving nu precies veranderen? Telersverenigingen proberen nu al zelf de verkoop te doen, met wisselend succes. Verder zijn de slechte resultaten niet een puur Nederlands probleem, meer Europees. Hoe het in de rest van de wereld is heb ik geen zicht op.
Wat betreft de ontwikkeling an een groentemerk, ik zie op de Belgische televisie steeds meer reclame van Flandria. Weet iemand hoe het daarmee gaat?