Jan Peter van Doorn had het hier gisteren over de SRV-wagen die weer terugkomt. Met een kleine versie daarvan gaat de Smaak van Nederland vanaf morgen Nederland in. De winnaars van de voorrondes in Woerden, Heino en Heeswijk-Dinther worden voorgelegd aan ons voor een echt oordeel, het volksoordeel. 'Ons' dat zijn de Nederlanders die in Den Bosch (21/10), Groningen (25/10), Anrhem (26/10), Maastricht (27/10), Amsterdam (1/11) en Den Haag (2/11) wonen, werken of daar even naartoe gaan. Tijdelijke SRV-man en kok Jos van Grunsven komt langs met zijn kookcaravan om u te laten proeven van de producten. U mag onbeschaamd gratis komen proeven als u hier komt vertellen wat u van de producten vindt. Morgenochtend, in de aanloop naar het middagmaal staat Jos vanaf 10.30 met zijn caravaan in Den Bosch op de Markt, tegenover het oude stadhuis.
Daar heeft hij de halve finalisten van de voorronde in de regio Zuid-Nederland bij zich. Ze werden geproefd, gekeurd en uitgekozen door Mariëlla Beukers, Jeroen Thijssen,Puck Kerkhoven en ondergetekende:
- Tante Jet koffielikeur van Pieter Verschuren, Graanstokerij de IJsvogel uit Arssen
- Kalkoen van Henk Coolen, Kelly Bronze uit Heythuijsen
- Fenegriek kaas van de jonge boer Spierings uit Oss
- Siroop van wildgeplukte vlierbessen van Chris Hartmann, La louche culinaire uit Maastricht
- De Champisaucijs van Sybrand Spappen, 't Lekker Plekske uit
- Euleteul of ander bier van Lonneke Dings, De Fontein uit Stein
- Brabantse metworst van Henk Knippels, de Specialiteitenslagerij uit Waalwijk
Maar nou wat geks. Stand-in SRV-man Jos mag Groningen niet in met zijn wagen. Groningen is volgend jaar hoofdstad van de Smaak maar de ambtenaren daar willen geen gedoog-proeverijtje toestaan voor de winnaars van de voorronde in Heino. Maf hè?
Ook op het Binnenhof schijnt het nogal lastig te gaan. Tis boffen dat Syntens ons vroeg kritisch mee te werken aan de smaak van Nederland. We gaan @maximeverhagen, hun nieuwe baas als minister van EZLI, maar eens vragen of hij niet wat kan regelen voor de halve finalisten uit Woerden.
In Amsterdam doen we gewoon of er niks aan de hand is. Gefluisterd wordt dat daar gewoon het hek van de Dam gaat. Ruim baan voor Jos' SRV caravaan.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Mag Groningen niet in ? Moet niet gekker worden....
Omdat ik mezelf suf pluk aan , ,,wilgeplukte" , zal wel of wilDgeplukte of zelfgeplukte moeten zijn omdat het bijna overal staat keek ik even op :http://www.lalouche.nl/ , geen resultaat bij vlierbes-siroop.
Overigens , google maar eens op vlier en je weet niet voor je het zelf hebt gemaakt hoe lekker het is en gezond . Tot nu toe vlierbessenjam en andere jam-variaties ,vlierbloesemsiroop,vlierbessensiroop en vlierchutny.
We vinden het leuk om te maken , maar qua kosten kan het helemaal niet uit (tenzij ik € 4,- per potje reken ,alleen kosten dus ,geen plukuren ).. en dan zijn we weer bij duurzaam/kleinschaligheid.....zucht..
Ben geen vegetarier , voor de duidelijkheid ;-)
Deze dus:
http://www.lalouche.nl/Producten/producten.cfm?search=SIROOP
"Mijn droom is het altijd geweest om als producent en bedenker van nieuwe het koken toegankelijker en leuker te maken. Nu is na 5 maanden ontwikkelen van diverse producten de tijd rijp om met de billen bloot het oordeel van de jury te horen."
Dat schreef Chris Harttmann als motivatie om mee te doen. Ik weet eerlijk gezegd niet of zijn producten al in de handel zijn. Wat ik wel weet - de jury vroeg er nl. om - is dat Harttmann droomt van echte wildpluk voor een behoorlijk volume. Het zou realiseerbaar zijn. Het is een vorm van natuurboeren, zal ik maar zeggen
@ Vandaag 20.32 dick veerman :
,,Wat ik wel weet - de jury vroeg er nl. om - is dat Harttmann droomt van echte wildpluk voor een behoorlijk volume. Het zou realiseerbaar zijn. Het is een vorm van natuurboeren, zal ik maar zeggen ,,
Ben benieuwd naar die realisatie , maar daar kan Chris Harttmann hier natuurlijk meer over zeggen ?
Dat bedoel ik.