Voor dit jaar is er natuurlijk geen moer meer aan te doen, maar het is natuurlijk absurd. Koken is niet moeilijk en hoeft helemaal geen bergen tijd te kosten zoals de kant-en-klaar verkopers ons willen doen geloven. Zullen we dit jaar alvast eens bedenken wat foodlog.nl door het hele komende jaar heen kan doen om mensen met Kerst 2010 te laten ontdekken hoe gaaf, cool, leuk en misschien wel erotisch zelf koken is?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Niet iedereen vind koken gaaf, cool en leuk (erotisch???). Degenen die daar niet van houden lijden al genoeg onder de "zelf koken terreur". Je kunt geen boekhandel binnenlopen of je wordt bedolven onder de kookboeken, je zapt wat en voor je het weet ben je drie kookprogramma's verder.
Echt, het is wel genoeg zo.
Ik zat gisteren de kerstfolder van AH door te nemen. Met stijgende verbazing, moet ik zeggen. Alles voorgekookt en voorgekauwd. Je hoeft alleen nog maar te slikken. Ik kom er één, hooguit twee keer per jaar, dus misschien ben ik een beetje wereldvreemd. Ik lees dat ze zelfs een kerstproeverij organiseren. Je koopt dus als het goed is geen kat in de zak. Ik begin mezelf knap lullig te vinden dat ik zelf nog een menu samen stel. Overigens is dat niet veel anders dan op andere momenten in het jaar, want goed en lekker eten is bij mij niet beperkt tot feestdagen. En zo'n superkok ben ik nu ook weer niet.
Waarom hebben we 'geen tijd' om te koken terwijl we zo druk zijn met ontspannen?
Misschien omdat inderdaad koken en ontspannen voor velen niet hetzelfde is? Ik hou best van koken, maar een kerstmaal voor een verwachtingsvolle groep mensen bereiden is heel wat anders!
Dick, voor sommige mensen is koken een corvee. Ze moeten verplicht een kerstdiner op tafel kwakken. Met allemaal ingrediënten die ze niet kennen. Dan is kant-en-klaar luxe wel zo prettig. Dat scheelt gedoe, stress, en je hebt tevreden eters, want de smaak is op gemiddeld afgestemd. Kan niet misgaan. Het idee dat je met kerst gewoon zuurkool op tafel zou zetten, of erwtensoep, dat schijnt niet te kunnen, dan is het geen kerst.
Misschien iets voor een poll: wat doen de foodloggers?
Zelf gewoon koken?
Zelf iets ingewikkelds speciaal voor de kerst koken
Uit eten gaan
Kant en klaar opwarmen van super of cateraar?