Een aantal oosterse restaurants laat gasten extra betalen als ze hun bord niet leegeten. Het gaat om eetgelegenheden die voor een vast bedrag onbeperkt sushi serveren. Ze willen voorkomen dat de klanten meer van de hapjes bestellen dan ze op kunnen. Eigenaar Shao Ming Hu van restaurant Asian Palace bevestigde zaterdag een bericht hierover in De Telegraaf. Behalve zijn etablissement hanteren ook collega's in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag dit beleid. De boete in Asian Palace, waar de nieuwe sushikeuken vorige week open ging, bedraagt een euro voor elk overgebleven koud gerecht en 3 euro voor de warme lekkernijen. Volgens de eigenaar reageren de gasten met begrip. 'Ze vinden het logisch dat het gebeurt.'
bron: EVMI
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ailko,ik geloof dat ik er een beetje nerveus van zou worden.
Ik heb erop zich al een broertje dood aan je bord leeg te ,moeten, eten.Roept bij mij alleen maar afschuwelijke associaties op.Het zou mijn restaurant niet zijn vermoed ik.
In mijn optiek moet een restaurant plezierig zijn en niet een politiebureau.
En te beginnen over goed voedsel weggooien,dat het niet alleen om kostenbesparing gaat klinkt heel nobel,maar ik vraag me af of dat wel de werkelijke reden is.Misschien heb ik het totaal verkeerd hoor.Dat iedereen wel begrip kan opbrengen om geen goed voedsel weg te gooien is idd logisch.Maar boetes uitdelen op plekken waar het nu juist leuk moet zijn?
Veel vriendelijker komt mij het volgende concept over.
Geluncht in Beaune deze vakantie bij het restaurant Sushikai,restaurant japonais.
Je kan/mag 3-gangen nemen.Wij dachten dat een hoofdmaal voldoende zou zijn,dus namen we het voorafje niet.Het hoofdmaal was dusdanig,dat ik tegen lief zei:voor mij hadden er zeker nog een paar hapjes bij gemogen.Het was ook zo lekker en subtiel van smaak.Daardoor was er nog wel ruimte om een heerlijk frambozentoetje te nemen.En allerhartelijkst vriendelijk personeel.
www.sushikai.fr
En gooit de keuken de overgebleven voorraden, niet geserveerde sushi nooit weg? Lijkt me lekkere boel daar, oude sushi eten.
Ha Mr.Ooijer,jahoor die gooien ze vast wel weg.Daar heeft hun ,gast, toch de boetes voor betaald.
Als ze nu gewoon eens zouden stoppen met onbeperkt eten voor een vast bedrag, maar je gewoon laten betalen voor wat je bestelt. Ik bepaal graag zelf of ik m'n bord leeg eet. Krijgt het restaurant ook een boete als het niet lekker genoeg is ;-) Echt Holland op z'n smalst, maar wel passend bij de het gebrek aan echte gastvrijheid bij de gemiddeld horecagelegenheid. Zelf loop ik altijd met een grote boog heen om ieder restaurant waar ze het 'vreten totdat je erbij neervalt' concept volgen.
Het gaat om "all-you-can-eat" sushi restaurants. Als je niet zo'n regel in zou stellen zouden er teveel lompe boeren schalen vol eten aan laten rukken en niet opeten. Ik heb een tijdje terug eens in zo'n zaak gegeten en er is echt geen lege-borden-politie. Je bestelt in een paar "rondes". Bij de derde of vierde ronde (je krijgt zo'n yatzee-formuliertje waar je dan steeds op aan kunt kruisen wat je die ronde wilt) weet je heus wel wat je nog ongeveer op kunt.
Ik vind het dus ook een prima regel.