Naast de prijs spelen ook andere eigenschappen een rol in het gebruik van analoogkaas. Fabrikanten willen soms kaas die snel smelt en in andere situaties juist niet. Soms wordt kaas toegepast in producten die worden gebakken in een oven bij 400 graden. Daar kan gewone kaas niet tegen. Door kaas te mengen met analoogkaas kunnen de juiste eigenschappen worden verkregen.
bron: AD met dank aan foodholland
Wat is nou erger, dat we het niet wisten of dat het gebeurt en er nog veel meer gebeurt om producten zo te maken als we ze graag kopen - makkelijk, vers en nog eeuwen te bewaren ook?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Weet trouwens iemand hoe digitale kaas eruit ziet en smaakt?
Analoog
De wereld bestaat niet alleen uit elektronica, Dick :-)
He, da's een aardige! Intuitief zou ik nl. meteen zeggen dat je beter het woord 'imitatiekaas' kunt gebruiken. Analoogkaas is nl. niet conform, niet navenant, niet soortgelijk, niet gelijkaardig etc. aan kaas. Het is heel wat anders en moet er voor doorgaan in dezelfde gebruikscontext.
Zie de puzzelwoorden die je linkt:
CONFORM
8 letters (analoog)
NAVENANT - PARALLEL
11 letters (analoog)
SOORTGELIJK
12 letters (analoog)
GELIJKAARDIG
13 letters (analoog)
GELIJKSOORTIG - OVEREENKOMEND - VERGELIJKBAAR
14 letters (analoog)
GELIJKSLACHTIG
15 letters (analoog)
OVEREENSTEMMEND
Ik vind 'parallel' wel passend bij deze imitatiekaas. Niet hetzelfde, maar evenwijdig aan. Een soort universum (werkelijkheid) dat naast het onze ligt.
Maar daarvoor heb ik weer te veel boekjes over astronomie gelezen.
Dan kunnen we hier dus voortaan gezakt, -pakt en -bakt flink verknutseld eten (met of zonder IKB-logo) dus het parallele eetuniversum noemen, waarin eetnamen verwijzen naar een droom van de echte wereld en waarin het eten zichzelf niet is.