Via het Genootschap der Vergeten Groenten kwam een oproep langs: iemand zit met 1000 kilo mispels in zijn maag, niet letterlijk natuurlijk, maar jammer.
Wie heeft belangstelling? Per 50 kilo, 1 euro vijftig per kilo. Neem even contact op met Jac van de Historische Groentenhof, www.vergetengroenten.nl
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Red de mispelboom (meflier)!, hoorde ik zondag op de Waalse radio. Door gebrek aan belangstelling dreigt deze boom te verdwijnen. Ik sluit me bij deze oproep aan. Plant vandaag nog een mispelboom in de tuin. Ze blijven klein hebben een mooie vorm met in het voorjaar een zee van schitterende grote witte bloemen en daarna hangt die vol met mispels. Vooral in het najaar met een mooie oranje kleur dat prachtig afsteekt tegen het donkere blad.
Wie geen zin heeft om ze te plukken kan ze laten hangen tot ze eraf vallen en door dieren worden opgegeten. Bij mij staat de mispel in de kippenwei. De kippen zijn gek op de mispels.
Een recept voor de liefhebbers. Pluk de mispels laat in het najaar liefst als de vorst er over heen is geweest. Kook ze met weing water totdat ze zo zacht zijn dat de inhoudt er uit te persen/zeven valt.
Deze mispelmoes kan je goed invriezen voor later gebruik. Mispeltaart en mispelcake is erg lekker. In plaats van melk voeg je de mispelmoes toe.
Het geeft de cake een effen lichtbruine kleur met een heerlijke en bijzondere smaak.
@Ailko: goed idee!
Lizet, ik zal de vraag voorleggen aan onze kookdocenten, wellicht kunnen ze dit gebruiken in hun lessen. Is dan gelijk een dubbelslag!
Ze liggen nu in een koelhuis, de kwestie is: wie wil er vijftig kilo?
Mispels moet je ook niet laten rotten. Ze zijn eetbaar te krijgen door ze in de vriezer te leggen.
Wij maken er een gelei van (die naar appel smaakt). Erg lekker bij de franse kaas.