Zuivelaar Arla speelt met zijn nieuwe yoghurts in de Naturals-serie in op het gevoel van consumenten. Wat we in ons lijf stoppen moet natuurlijk zijn. Geen rommel.
De nieuwe lijn fruit- en drinkyoghurt Naturals van Arla kon het daarom niet duidelijker zeggen: 100% natuurlijk, 0% rommel.
Onder concurrenten oogst de aanprijzing verbazing. Het bedrijf spreekt zich impliciet immers negatief uit over producten mét rommel die het - samen met concurrenten - ook op de markt brengt.
Wat natuurlijk is volgens Arla kun je hier uitgebreid lezen.
Op VMT zegt Dennis Iseger, manager Corporate Social Responsability & Communications dat er binnen Arla flink wat discussie is geweest over wat 0% rommel is. Daar kwam in ieder geval dit uit: “gemodificeerd zetmeel of sucralose zitten niet in onze nieuwe drinkyoghurt."
De nieuwe drinkyoghurts zijn gezoet met geconcentreerd druivensap en stevia-extract om hun suikergehalte laag te houden. De range is aanvankelijk alleen in retail verkrijgbaar. Later volgt het out-of-homekanaal.
Dit artikel afdrukken
Onder concurrenten oogst de aanprijzing verbazing. Het bedrijf spreekt zich impliciet immers negatief uit over producten mét rommel die het - samen met concurrenten - ook op de markt brengt.
Wat natuurlijk is volgens Arla kun je hier uitgebreid lezen.
Op VMT zegt Dennis Iseger, manager Corporate Social Responsability & Communications dat er binnen Arla flink wat discussie is geweest over wat 0% rommel is. Daar kwam in ieder geval dit uit: “gemodificeerd zetmeel of sucralose zitten niet in onze nieuwe drinkyoghurt."
De nieuwe drinkyoghurts zijn gezoet met geconcentreerd druivensap en stevia-extract om hun suikergehalte laag te houden. De range is aanvankelijk alleen in retail verkrijgbaar. Later volgt het out-of-homekanaal.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
geconcentreerd druivensap en stevia zijn dus geen 'rommel': kristalsuiker en zoetstoffen zijn dat wel volgens Arla. Voor veel mensen zijn dit soort statements spekkie voor het bekkie maar wat zegt de voedingswetenschap hierover? Wat is het voordeel van druivensapconcentraat boven suiker? En van stevia boven sucralose (of andere synthetische zoetstoffen)?
Ook de gebruikte stevia zal wel een chemisch proces hebben doorgemaakt. Wat zijn daar de gevolgen van?
Op zich is het gewoon een plantje.
#2 Rekenen maar dat stevia is bewerkt.
Wat is er mis met suiker? Ook zo'n hype om suiker in de ban te doen.
#1
Wat 'de' wetenschap zegt is zoals altijd in nevelen gehuld. ;) Ikzelf denk dat er geen verschil zou kunnen worden aangetoond tussen suiker uit geconcentreerd bietensap (onze normale suiker) en suiker uit geconcentreerd druivensap.
Ook het verschil in gezondheidseffecten tussen Stevia (E960) en andere intensieve zoetstoffen lijkt me zeer lastig aantoonbaar.
Doet me denken aan cases uit de USA, waar ipv 'Sugar', 'Evaporated Cane Juice' op de verpakking gezet werd. Ach ja.