We willen minder dierlijk eiwit eten. Dat is een goede zaak omdat het schaars is en we het moeten delen met heel veel anderen op aarde. Leeuwen kunnen niet zonder vlees. Wij wel. Maar is het vanuit gezondheidsperspectief verstandig om af te zien van dierlijk eiwit?
Die vraag stelde Foodlog vorige week op twitter. Jaap Seidell, Frank van Berkum en Robert Hoenselaar gaven hun eerste kernachtige antwoorden.
De vraag boven dit artikel past weer in de discussie die de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) Foodlog vroeg in alle openheid te willen voeren. Dat betekent dat de inzichten die we hier ontwikkelen worden verwerkt in een officieel rapport dat Foodlog in het openbaar vaststelt en overhandigt aan de Zuivelorganisatie die voor de productie van alle typen dierlijk eiwit wil weten hoe Foodlog denkt over de gezondheidsaspecten daarvan.
We nodigen iedereen uit om zijn mening te geven. We hopen dat experts, goed ingevoerde dwarsdenkers, geïnteresseerde leken en mensen die een gevoel kwijt willen tot een consensus kunnen komen, inclusief punten waarover ze het niet eens kunnen worden.
Wat vind je en waarom: is het vanuit gezondheidsperspectief verstandig om geen dierlijk eiwit meer te eten?
Fotocredits: two lions eating a zebra, uitsnede, Samuele Cavadini; screenshot twitter, Foodlog Media
Dit artikel afdrukken
De vraag boven dit artikel past weer in de discussie die de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) Foodlog vroeg in alle openheid te willen voeren. Dat betekent dat de inzichten die we hier ontwikkelen worden verwerkt in een officieel rapport dat Foodlog in het openbaar vaststelt en overhandigt aan de Zuivelorganisatie die voor de productie van alle typen dierlijk eiwit wil weten hoe Foodlog denkt over de gezondheidsaspecten daarvan.
We nodigen iedereen uit om zijn mening te geven. We hopen dat experts, goed ingevoerde dwarsdenkers, geïnteresseerde leken en mensen die een gevoel kwijt willen tot een consensus kunnen komen, inclusief punten waarover ze het niet eens kunnen worden.
Wat vind je en waarom: is het vanuit gezondheidsperspectief verstandig om geen dierlijk eiwit meer te eten?
Fotocredits: two lions eating a zebra, uitsnede, Samuele Cavadini; screenshot twitter, Foodlog Media
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Leuk! Ben benieuwd. Als langer leven hier een graadmeter voor is,
zie dan ook vegetariërs leven langer eind 2012 in dit theater.
De kop luidt: is het verstandig om minder beesten te eten, in de 1e alinea verscherp je de vraagstelling : is het verstandig om ervan af te zien.Ik denk dat het verstandig is om minder beesten te eten ( er van uitgaande dat je er nu veel eet). Maar ik ga het niet doen. Net zo min als dat het ook verstandig zou zijn om vaker de fiets te pakken, geen vliegvakanties meer te boeken etc. etc. De titel zou dus wellicht moeten zijn. Zijn we verstandig genoeg om minder vlees te eten? Als ik ( bijna 50) naar de volgende generatie kijk vwb het voedingspatroon dan zit een kleine daling van vlees er wellicht in maar de daling van het gebruik van gezonde voeding (groente en fruit) is nog vele malen groter.
We willen minder dierlijk eiwit eten. Wie zijn "WE". Ik ga het niet doen, en Jos hieronder gaat het ook niet doen. Wie gaat het dan wel doen?
Ik ook niet. Trouwens wie zegt dat leeuwen niet zonder vlees kunnen?
Ik ben geleidelijk minder vlees gaan eten. Naarmate ik meer te weten kom over hoe het geproduceerd wordt, is het me steeds meer gaan tegenstaan. In het Westen eten we veel meer vlees dan goed voor ons is. Minder beesten eten is ook goed voor de planeet.
En een gezond dieet zonder vlees is inderdaad goed mogelijk.